Bucureşti: Bucureştiul, mai sigur decât Parisul şi Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au făcut publice, astăzi, concluziile bilanţului de activitate pe primele şase luni ale anului trecut.

Astfel, datele arată că rata criminalităţii în Bucureşti este mai mică decât în Paris, Praga, Budapesta sau Viena, oraş în care, de exemplu, au fost comise de trei ori mai multe infracţiuni în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Comparativ cu alte capitale europene, Bucureştiul a înregistrat o medie de 41 autovehicule „dispărute” la 100.000 de locuitori,  în aceeaşi perioadă a anului 2009, faţă de Budapesta, unde numărul de maşini furate a fost de aproape trei ori mai mare.

Campionă la această categorie pare a fi însă Praga, unde sunt de cinci ori mai multe autoturisme furate.

Raportat, însă, la celelalte oraşe din ţară, Bucureştiul a înregistrat, în schimb, cele mai multe maşini “dispărute”.

Poliţiştii Capitalei se confruntă cu aproximativ o treime din totalul furturilor de maşini comise în prima jumătate a anului trecut în România.

Şi în ceea ce priveşte cazurile de omor, stăm mai bine decât celelalte capitale europene.

Astfel, dacă în Bucureşti s-a înregistrat, în medie, un singur caz de omor la 100.000 de locuitori în prima jumătate a anului 2009, în Viena sunt înregistrate două cazuri de omor, iar în Budapesta, 1,8.


Având în vedere că Bucureştiul este al şasele oraş ca număr de locuitori din Uniunea Europeană, putem spune că cifrele sunt chiar îmbucurătoare.

„Comparativ cu anii trecuţi, au fost înregistrate creşteri în rândul micii criminalităţi, cum ar fi furturile din buzunare sau de maşini. În privinţa infracţiunilor grave, cum ar fi cazurile de omor sau trafic de persoane, se înregistrează o staţionare.

Faţă de celelalte capitale europene stăm foarte bine. Bucureştiul este un oraş sigur”, a subliniat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite