Bucureştenii îşi pot evalua mâine consumul de alcool, în Parcul Cişmigiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi a Toxicomaniilor (ALIAT) îi invită pe bucureşteni să îşi evalueze consumul de alcool sâmbătă, în Parcul Cişmigiu.

ALIAT, principala organizaţie non-guvernamentală din România care oferă servicii în domeniul adicţiilor, continuă Caravana Alcohelp, un program menit să atragă atenția asupra efectelor pe care le are consumul abuziv de alcool asupra sănătății și să înlesnească accesul la intervenții de prevenire și tratamentul consumului problematic de alcool. Călătoria Alcohelp începe sâmbătă, în București. Caravana va ajunge în următoarele luni în zone urbane și rurale din patru regiuni ale țării: Moldova, Dobrogea, Oltenia și Transilvania.

Sâmbătă va fi dat startul oficial al Caravanei Alcohelp. Specialiștii ALIAT în adicții și voluntarii parteneri se vor afla sâmbătă, între 9.30 și 17.00, în Parcul Cișmigiu, la intrarea din Bulevardul Mihail Kogălniceanu. Ei vor oferi consiliere și materiale informative tuturor persoanelor interesate și vor discuta despre consecințele pe care le are consumul abuziv de alcool. Vizitatorii îşi vor putea evalua consumul de alcool prin completarea unui chestionar Audit de auto-evaluare a consumului de alcool. Voluntarii vor oferi informații despre www.alcohelp.ro, prima platforma  on-line de consiliere şi intervenţie de tip e-health adresată persoanelor cu un consum problematic de alcool.

“Rezultatele Caravanei Alcohelp de anul trecut, precum și concluziile cercetării pe care am realizat-o despre serviciile medicale pentru persoanele cu un consum problematic de alcool au demonstrat că există o nevoie urgentă de intervenție pentru aceste persoane și pentru cei apropiați lor. Din acest motiv, am hotărât să continuăm Caravana Alcohelp şi în 2012. Edițiile trecute ale Caravanei ne-au arătat că astfel de intevenții specializate în mijlocul comunităților sunt cu adevărat utile. Caravana Alcohelp ne ajută să intrăm în contact direct cu acei oameni care ar putea avea nevoie de ajutorul nostru, să îi cunoaștem personal. Ajungem astfel să observăm îndeaproape problemele specifice legate de consumul abuziv de alcool, în zone din toată țara”, a declarat Eugen Hriscu, director ştiinţific ALIAT, medic specialist psihiatru, formator în domeniul dependenţei de substanţe.

În ultimii doi ani, Caravana Alcohelp a ajuns în 34 de localități din zone urbane și rurale din România. Aproximativ 14.800 de materiale informative, despre efectele si măsurile care trebuie luate în cazul consumului problematic de alcool, au ajuns la vizitatori. 2.000 de persoane și-au evaluat consumul de alcool și au primit consiliere de la specialiștii ALIAT, in cadrul Caravanei Alcohelp.

Caravana Alcohelp este extensia offline a platformei www.alcohelp.ro, care oferă informații importante persoanelor cu un consum problematic de alcool. În ultimii doi ani, 45.000 de persoane au accesat platforma și peste 1.700 de persoane au completat chestionarul online de auto-evaluare a consumului de alcool. Dintre aceștia, 47% au parcurs toți pașii programului Alcohelp.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite