BISERICI „VRĂJITE“ Află care sunt lăcaşele de cult din Bucureşti care te scapă de blesteme, te îmbogăţesc, îţi găsesc perechea şi le ajută pe femei să rămână gravide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orice biserică e făcătoare de minuni, contează doar să intri în ea şi să crezi în rugăciunile tale, spun credincioşii. Dar Bucureştiul se poate lăuda cu câteva lăcaşe de cult care te ajută să scapi de blesteme, să-ţi meargă bine, să rămâi însărcinată sau să recuperezi banii pierduţi.

„Trebuie să crezi ca să se împlinească", ne-a spus o bătrânică ce se afla în faţa bisericii Buna Vestire- Sf. Anton din spatele Hanului Manuc. „Eu vin de 30 de ani aici, când mi-a mers rău am venit şi m-am rugat şi m-a ajutat şi pe mine şi pe copiii mei".

După cum am aflat, credincioşii care vor să le fie bine în viaţă, să se roage pentru sănătate trebuie să meargă în fiecare marţi, timp de nouă săptămâni, la slujbă la Sf. Anton.

„Dacă aţi început, nu întrerupeţi. În a zecea zi de marţi trebuie să aduceţi mulţumire- o sticlă de ulei, o pungă de făină, ce aveţi prin casă- le aduceţi la biserică, le sfinţeşte preotul şi apoi le luaţi acasă. Trebuie să aduceţi şi pâine, o rupeţi în nouă ca să împărţiţi la nouă persoane", ne-a destăinuit bătrânica din tainele facerii de minuni.

Într-adevăr, în fiecare zi de marţi e multă lume la biserica Sf. Anton. Fiecare credincios aşteaptă răbdător să intre în biserică şi să-şi spună doleanţa la la icoana sfîntului. Preoţii primesc acatistele şi se roagă pentru bunăstarea credincioşilor care şi-au dezgolit sufletele în faţa lor.

Biserica Sf. Anton se află în spatele Hanului Manuc

Biserica "Sf. Anton", din spatele Hanului Manuc, este renumită că te scapă de boli. FOTO: Valentina Grigore

Moaştele Sf. Nicolae, pentru boli şi „diferite trebuinţe"

La biserica Sf. Gheorghe Nou, aflată la Kilometrul zero al Capitalei, credincioşii se roagă ca să scape de boli. În fiecare miercuri, între orele 17.00 şi 20.00, se scoate racla cu moaştele Sf. Nicolae.

„Este bine să veniţi în fiecare miercuri, mai ales dacă aveţi pe cineva bolnav în familie. Trebuie să aveţi credinţă şi să vă rugaţi. O să vedeţi că rugăciunea vă va fi ascultată", ne-a spus tanti Maria, care astăzi a venit la biserică pentru slujba de Rusalii.

La Biserica Sf. Gheorghe Nou se află moaştele Sf. Nicolae

Biserica „Sf. Gheorghe Nou“ din Bucureşti este cunoscută printre credincioşi pentru că le aduce sănătate. FOTO: Valentina Grigore

Pacheţele de lumânări la Sf. Nicolae Nou

„Sunt pregătite deja. Luaţi câte un pacheţel cu 34 de lumânărele, 33 le puneţi în crucile pe care le vedeţi pe tăviţă, iar cu a 34-a le aprindeţi. În timp de lumânările ard trebuie să rostiţi în gând rugăciunea care se află pe perete, deasupra tăviţei pentru lumânări. Veniţi în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, în total sunt nouă zile", ne-a povăţuit, plină de evlavie, femeia care vinde lumânări la biserica Sf. Nicolae Nou, aflată pe strada Şelari.

După ce terminaţi cele nouă zile, trebuie să aduceţi la biserică puţin ulei şi făină- sunt folosite pentru prescuri- şi să daţi un acatist preotului.
„Au venit tot felul de oameni, s-au rugat pentru sănătate, vin şi tineri care se roagă pentru examene, Dumnezeu îi ajută pe toţi", mai spune femeia.

La Biserica Sf. Nicolae Nou tinerii se roagă pentru promovarea examenelor

Biserica „Sf. Nicolae Nou“ le aduce noroc studenţilor la examene. FOTO: Valentina Grigore

Rugăciuni de dezlegare la biserica Zlătari

Aflată pe Calea Victoriei, Biserică Zlătari este cunoscută pentru slujbele de dezlegare de blesteme. Potrivit unui anunţ aflat chiar pe uşa bisericii, în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, între orele 17.00 şi 19.30, au loc rugăciuni de „dezlegare".

Biserica găzduieşte moaştele Sf. Ciprian, care, se pare, a fost un mare vrăjitor înainte de a se creştina. „Vin frecvent să mă rog. Mâna dreaptă a Sf. Ciprian, care e făcătoare de minuni, te fereşte de vrăji şi blesteme. De fiecare dată când simt că ceva nu merge cum vreau eu, vin la biserica Zlătari", spune Oana.

biserica sf ciprian jpeg

Biserica „Zlătari“ te scapă de blesteme, spun credincioşii. FOTO: Valentina Grigore

Sf. Nectarie te ajută să rămâi însărcinată

Mânăstirea Radu Vodă, aflată în apropierea Pieţei Unirii, pe str. Radu Vodă din Bucureşti, este căutată de femeile care nu reuşesc să rămână gravide. Mărturiile sunt elocvente.

„Sf. Nectarie mi-a adus minunea- pe Nectaria. Ani buni am încercat să rămân gravidă, dar niciun tratament nu m-a ajutat. Am auzit de Sf. Nectarie şi am venit la mânăstire. Rugile mele zilnice au fost ascultate. Acum am o fetiţă sănătoasă, pe care o cheamă Nectaria", a declarat Maria.

De ce Nectaria? Pentru că se spune, din bătrâni, că dacă te rogi la Sf. Nectarie pentru a avea copii şi rugile îţi sunt ascultate, atunci copilul tău va trebui să poarte numele Nectaria sau Nectariu.

La Mânăstirea Radu Vodă de lângă Piaţa Unirii vin femei din toată ţara

La Mănăstirea „Radu Vodă“ din Bucureşti vin femei din toată ţara pentru a se ruga să aibă copii. FOTO: manastiriortodoxe.ro

Rugăciunile la Biserica Sf. Mina îţi aduc perechea

Cei care au suferit o pagubă de orice fel sau nu reuşesc să se căsătorească, merg la biserica Sf. Mina, aflată în sectorul 3 al Capitalei, la Piaţa C. Coposu. În fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, între orele 7.30 şi 12, preoţii au program de acatiste şi rugăciuni personale.

„Am avut un an în care mi s-a stricat maşina de trei ori într-o lună. Am ştiut că ceva este în neregulă şi am dat un acatist la Sf. Mina. Nu am mai avut probleme după aceea. Acum ma duc şi dau un acatist când simt că lucrurile nu merg cum trebuie", ne-a povestit Marilena.

„Am adus-o şi pe o prietenă de a mea care, deşi are 35 de ani, nu s-a căsătorit până acum şi nu reuşeşte să găseacă pe cineva cu care să se înţeleagă. A mers frecvent la biserică şi, după vreo două luni, a întâlnit un bărbat de vârsta ei, tot necăsătorit, cu care se înţelege foarte bine", s-a destăinuit Marilena.

Persoanele singure dau acatiste la Sf. Mina

Despre Biserica „SF. Mina“ se spune că îi ajută pe cei singuri să-şi găsească perechea

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite