Primul tronson al Diametralei Buzeşti- Berzei- Uranus ar putea fi inaugurat până la sfârşitul lunii. Vineri, prima probă cu tramvaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima etapă a lucrărilor Diametralei Buzeşti- Berzei- Uranus se apropie de final şi, cel mai probabil, până la sfârşitul lunii ianuarie tronsonul cuprins între Piaţa Victoriei şi Vasile Pârvan va fi inaugurat. Totodată, la sfârşitul acestei săptămâni vor fi făcute şi primele probe cu tramvaiul.

În acest moment, pe tronsonul cuprins între Piaţa Victoriei şi Vasile Pârvan lucrările au ajuns pe ultima sută de metri, după cum a declarat, pentru Adevărul, Ion Dedu, directorul executiv al Direcţiei Transporturi din Primăria Capitalei.

“Mai este de lucrat la semaforizare şi la marcajele rutiere. Se poate vorbi despre faptul că până la sfârşitul lunii lucrările vor fi gata, însă depinde de o comisie care va trebui să ateste lucrările. De comisie depinde totul”, a precizat Dedu.

Totodată, la sfârşitul acestei săptămâni este posibil să fie făcute şi primele probe cu tramvaiul pe bulevardul Uranus, dacă vor fi înlăturate obstacolele din zonă. În acest moment sunt parcate mai multe autoturisme pe şina de tramvai. “Trebuie să vorbim cu cei care au maşinile acolo. Dacă se eliberează linia de tramvai până vineri facem proba”, a mai spus Dedu.

Proiectul Diametralei Berzei - Buzeşti - Uranus are trei etape, iar prima, cea care este aproape gata, vizează tronsonul dintre Piaţa Victoriei şi Vasile Pârvan, în timp ce a doua cuprinde zona dintre Vasile Pârvan şi Piaţa George Coşbuc. Cea de-a treia etapă cuprinde tronsonul Piaţa George Coşbuc şi Gara Progresul.

Salvarea Halei Matache, un privat

În luna martie, municipalitatea a demolat a Halei Matache, lucru necesar pentru a face loc arterei rutiere Buzeşti-Berzei. Hala urmează să fie reconstruită cu ajutorul mai multor elementele arhitecturale cu valoare de patrimoniu, pe un amplasament din apropiere, la 50 de metri în spate.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara în luna noiembrie că  lucrările de relocare a Halei Matache vor începe imediat după ce va fi găsit „un privat“. Tot atunci, Oprescu spunea că municipalitatea nu are un buget disponibil pentru acest lucru. „Acum nu am bani“, declara edilul-şef, făcând referire la relocarea halei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite