Attila Elekeş are propria Arcă a lui Noe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul are două pet shopuri în Bucureşti unde creşte peste 5.000 de animale: de la peşti, păsări cântătoare, la iguane, veveriţe şi chiar şi tarantule.

Bucureştenii care vor să-şi cumpere un animal de companie găsesc tot ce au nevoie în cele două magazine deţinute de maghiar în zona Rahova. Are tot ce şi-ar putea dori cineva: 30-40 de peruşi, 50 de acvarii cu circa 4.000 de peşti, vreo 30 de hamsteri, toată gama de păsări cântătoare, de la canari, zebre australiene, la cinteze bengaleze, guld, papagali şi nimphe.

Din familia rozătoarelor, are hamsteri pitici, porcuşori de Guineea, iepuri Cap de Leu, Angora, Shinshina (veveriţe japoneze) şi veveriţe canadiene.

Dintre animalele mai exotice, are iguane şi chiar şi o tarantulă pe care a adus-o la unul dintre pet shopuri în urmă cu câteva luni şi deja a ajuns atracţia cartierului.

Toate animalele pe care le are Attila sunt de vânzare, mai puţin un papagal din rasa „Marele Alexandru“, pe care îl cheamă Jackye, care este „rezident“ în magazin.

Attila l-a luat în urmă cu doi ani şi a hotărât să-l păstreze pentru el. „L-am crescut în familie şi apoi m-am decis să îl duc la magazin. A învăţat să vorbească, să pronunţe numele noastre, ale membrilor familiei, latră şi salută clienţii. Este foarte amuzant“, povesteşte bărbatul.

A adus şerpi acasă

Attila a deschis primul magazin de animale în 2005. Până atunci lucra ca sculer-matriţer la o fabrică din Capitală, dar este pasionat de animale de când se ştie.

„În ’90 am început să aduc foarte multe animale acasă, de la papagali, la şopârle, salamandre şi chiar şerpi. Nevastă-mea e şi ea pasionată de ele aşa că mi-a fost foarte uşor“, susţine bucureşteanul. În urmă cu doi ani şi-a deschis al doilea magazin de animale de companie şi a ajuns la peste 5.000 de exemplare. Acum, el se ocupă de noul magazin şi soţia sa de cel vechi.

Cu toate că recunoaşte că nu se poate îmbogăţi din această ocupaţie, Attila susţine că este o afacere de familie de care s-a îndrăgostiti, pur şi simplu.

„Am devenit dependent de animalele mele. M-am obişnuit să le spăl cuştile, să le dau de mâncare. Nu mai am nicio zi liberă dar mi-e bine cu ele. Mă bucur de fiecare dată când vine cineva şi cumpără de la mine, pentru că ştiu că o să aibă o viaţă bună şi o să aibă grijă de ele cineva care le iubeşte“, spune Attila.

Dacă i se pare că vreun client de-al lui nu este iubitor de animale, bărbatul ridică preţul pentru a-l determina să renunţe să cumpere.


ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI:
-Aveţi animale şi acasă?
-Am doi câini, un Yorkshire şi un West Highlander Terrier.

-Aţi dat vreodată vreun animal gratis?
-Da, de multe ori, în special în perioada Sărbătorilor. Ultima oară a venit la magazin un băieţel de clasa primară cu bunica şi spunea că îşi doreşte un papagal. I l-am dat gratis cu tot cu colivie pentru că am ştiut că va avea grijă de el.

PROFIL:
Născut. 26 ianuarie 1969, Bucureşti
Studii. Liceul „George Coşbuc“ din Bucureşti
Familie. Este căsătorit cu Mihaela şi are doi copii.


Ce-i place:
„Îmi place foarte mult natura şi detest oraşul. Când avem timp, plecăm din Bucureşti atât la mare, unde ne simţim foarte bine cât şi la pădure, prin apropiere de Capitală. Sperăm să ajungem şi prin Grecia, când o să avem mai mult timp şi mai mulţi bani“, susţine Attila.
       
Ce nu-i place:
„Nu îmi place sistemul ăsta financiar. Merg foarte multe lucruri prost în România. Oricât te chinui, parcă totul merge înapoi. Detest ritmul foarte alert din Bucureşti: alergi de pomană“, a mai spus bărbatul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite