Asociaţiile de proprietari se ceartă cu Apa Nova pe factură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apa Nova, concesionarul serviciilor de apă şi canalizare. O persoană singură, care locuieşte într-un apartament "dotat" cu apometre plăteşte într-o lună, la un consum raţional, maxim doi

Apa Nova, concesionarul serviciilor de apă şi canalizare. O persoană singură, care locuieşte într-un apartament "dotat" cu apometre plăteşte într-o lună, la un consum raţional, maxim doi metri cubi de apă rece. Specialiştii spun că un consum raţional de apă poate fi considerat acela de până la 5 metri cubi pe lună.
"Consumul anual de apă rece în Bucureşti este de 150 milioane metri cubi", a declarat, ieri, Andreas Baude, directorul general al Apa Nova. Cifra li se pare "umflată" reprezentanţilor asociaţiilor. Ei spun că deseori sunt sesizaţi de proprietari că sunt obligaţi să plătească o cantitate de apă rece mai mare decât cea pe care ar fi consumat-o efectiv.
"Am dubii mari cu privire la nivelul acestui consum. Raportul dintre cantitatea de apă produsă şi cea facturată poate fi rezolvat numai de un audit extern care ar putea corela aceste două valori", a declarat Mihai Mereuţă, preşedintele Ligii Habitat.
În acest an se vor reabilita aproape 35 de km de reţele, spun oficialii Apa Nova, nefiind incluse aici niciuna dintre lucrările necesare pentru înlocuirea reţelelor telescopice. Consumul poate fi redus însă şi printr-o mai mare grijă în momentul când se dă drumul la robinet. Îndemnurile sunt să faceţi duş, nu baie, iar consumul de apă se va reduce cu 80% şi să reparaţi imediat obiectele stricate: un robinet care picură consumă aproximativ 17 litri într-o zi, iar o toaletă, aproximativ 40 de litri.

Sofitel vrea apă mai bună
"Hotelul Sofitel îşi va schimba toate instalaţiile de apă, după ce s-au primit reclamaţii de la clienţi cu privire la calitatea apei", a declarat Andreas Baude. Responsabile sunt ţevile galvanizate montate în urmă cu aproximativ zece ani. În aceeaşi situaţie se află şi alte imobile din Capitală unde calitatea apei este conformă la nivelul branşamentului, dar nu şi la robinet, de vină pentru acest lucru fiind instalaţia interioară.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite