Arestat pentru că cerea băuturi alcoolice şi telefoane mobile de la deţinuţi. Funcţia: agent şef adjunct de penitenciare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent şef adjunct de penitenciare a fost arestat de Tribunalul Ilfov, pentru că pretindea mită de la deţinuţi pentru a le aduce în închisoare băuturi alcoolice şi telefoane mobile, informează, luni, Ministerul Public.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au dispus, la data de 24 august 2012, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a inculpatului Cristian Mihail Niţă (agent şef adjunct de penitenciare) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi introducere de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar.

Totodată, aceştia au solicitat, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de către magistraţii Tribunalului Ilfov, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru o perioadă de 29 de zile.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie-iunie 2012, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a introdus în penitenciar anumite bunuri şi obiecte interzise, în schimbul unor sume de bani, dinainte stabilite. Astfel, în schimbul introducerii în penitenciar a unui telefon mobil, inculpatul primea suma de 200 de lei, iar în schimbul introducerii unei sticle de băuturi alcoolice, suma de o sută de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite