Apel către iubitorii de zăpadă, de la organizatorii Street Delivery şi studenţi şi profesori de la arhitectură: „Hai afară la zăpadă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, între 11.00 şi 16.00, în Parcul Circului, o parte dintre organizatorii Street Delivery şi studenţi şi profesori de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, din cadrul proiectului I’M UAU, îi invită pe iubitorii de zăpadă la „Snow Delivery”.

„Eschimoşii aveau 52 de nume pentru zăpadă, atât de importantă era pentru ei. Noi avem doar vreo 4, dar suntem fermecaţi de fiecare dată când ne acoperă oraşul (mai puţin şoferii, ştim)... uite un Apel Către Toţi Copiii (şi către cei care încă se mai simt copii): HAI AFARĂ LA ZĂPADĂ! Hai să ne rostogolim prin nămeţi, să ne jucăm şi să facem lucruri din omăt, un material atât de delicat şi de versatil”.

Alături de participanţi, organizatorii au plănuit: crearea unui labirint sau un traseu prin zăpadă, inventarea de jocuri, construirea de cazemate, de oameni de zăpadă şi îngeri, sau trageri la ţintă cu bulgări. De asemenea, participanţii se vor putea da cu sania, vor putea construi împreună „mobilier confortabil din zăpadă” şi un igloo, şi vor putea participa la „olimpiada de vară în zăpadă: cursa de 100 m, săritura în lungime, cursa cu troiene, volei pe gheaţă şamd”.

„Participarea este liberă şi gratuită, tot ce vă rugăm este să-i respectaţi pe cei din jurul vostru şi să vă jucaţi frumos”, scriu organizatorii evenimentului. Aceştia îi sfătuiesc pe cei care doresc să vină la „Snow Delivery” să se echipeze cu haine călduroase, căciuli, mănuşi impermeabile, pantaloni de fâş, şi, dacă au posibilitatea, să aducă lopeţi, nasturi, morcovi, decoraţiuni, săniuţe, saci de dat pe derdeluş, sau apă, ceai la termos, turtă dulce, bomboane, ciocolată.
Ce îşi doresc organizatorii să se întâmple la „Snow Dlivery”?

„Să ieşim afară la joacă, să folosim zăpada ca material de construcţie, să strângem laolaltă oameni mari şi mici, să creăm experienţe de neuitat prin care să recuperăm spaţiul public şi să ni-l asumăm în moduri creative. În urma acestui proiect pilot vom schiţa un kit modular care poate fi replicat în locuri diverse (în spatele blocului, în parc, pe străzi închise traficului), în orice altă comunitate şi spaţiu — zăpadă să fie!”

Pentru mai multe detalii, intraţi aici.



 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite