ANRE explică creşterea preţului gigacaloriei: A crescut preţul la gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANRE a explicat creşterea preţului gigacaloriei FOTO Arhivă
ANRE a explicat creşterea preţului gigacaloriei FOTO Arhivă

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat că a crescut preţul la care ELCEN Bucureşti produce energie termică din cauza majorării preţului gazelor naturale folosite drept combustibil şi care au pondere de 80% în costul gigacaloriei.

„Creşterea preţurilor reglementate pentru energia termica livrată sub formă de apă fierbinte din centralele aparţinând Electrocentrale Bucureşti s-a datorat creşterii preţurilor gazelor naturale din reţeaua de distribuţie. Menţionăm că ponderea costului gazelor naturale în preţul energiei termice este de circa 80%, iar preţurile medii ale gazelor naturale din reţeaua de distribuţie luate în considerare pentru anul 2015 au fost determinate pe baza preţurilor raportate de producători, inclusiv ELCEN, conform realizărilor, pentru perioada 1 iulie 2013-30 iunie 2014“, după cum au anunţat reprezentanţii ANRE citaţi de Mediafax.

Pentru ELCEN, ANRE a crescut cu 10,22% preţul de producţie a gigacaloriei destinată consumului populaţiei, respectiv 186 lei/gigacalorie, şi cu 1,91%, la 216,7 lei/gigacalorie, pe cel al căldurii consumată de clienţi noncasnici.

Autoritatea precizează că „este obligată“ să analizeze anual şi să ajusteze pentru anul următor preţul de producere în cogenerare a energiei electrice şi termice, iar preţul final al gigacaloriei pentru consumatorii din Bucureşti va fi stabilit de Primărie.

Pe aceeaşi temă: 

ELCEN: ANRE a stabilit creşterea preţului gigacaloriei

Bucureştenii, din nou în pericol să rămână fără apă caldă şi căldură. Ultimul avertisment al sindicaliştilor: „Într-o lună pică RADET-ul“

Guvernul amână avizul pentru fuziunea Elcen-RADET, aşteptând o opinie tehnică de la Primăria Bucureşti. Aceasta va duce la ştergerea datoriilor RADET

ANALIZĂ Sistemul de termoficare a ajuns o urgenţă naţională

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite