Anchetă la Arestul central după ce o femeie care trebuia eliberată vineri a fost ţinută în arest până luni, din cauza neglijenţei unui poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arestare vaslui

Conducerea Poliţiei Capitalei a dispus declanşarea unui control la Arestul central, după ce o femeie a fost ţinută în arest până luni, deşi ar fi trebuit să fie pusă în libertate încă de vineri, în baza unei decizii definitive a instanţei, care a dispus plasarea acesteia sub control judiciar.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei, situaţia " a fost tratată cu superficialitate de către un poliţist care se află în exercitarea atribuţiilor de serviciu".

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei, în cazul unei persoane aflate în Arestul central instanţa a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar, însă această decizie definitivă a fost pusă în aplicare cu întârziere, situaţia fiind "tratată cu superficialitate de către un poliţist care se află în exercitarea atribuţiilor de serviciu".

Poliţia Capitalei anunţă, luni seară, că în acest caz au fost declanşate verificări la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă şi va fi sesizat Parchetul.

"În urma dispoziţiei unei instanţe faţă de o persoană privată de libertate a fost dispusă o altă măsură, şi anume înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, dar care a fost pusă în aplicare cu întârziere. În fapt, încheierea  instanţei prin care s-a dispus noua masură a fost tratată cu superficialitate de către un poliţist ce se află în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îndosariind acest document împreună cu alte acte. Astăzi, 11 septembrie, imediat ce a fost luată la cunoştinţă situaţia, persoana a fost pusă în libertate deîndată. Din dispoziţia conducerii DGPMB, poliţişti din cadrul structurii de control intern au declanşat verificări la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă şi va fi sesizată  unitatea de parchet competentă teritorial şi material, urmând a fi stabilită vinovăţia şi tragerea la răspundere penală. Poliţia Capitalei are tolerantă zero faţă de orice fel de abatere, urmând că legea să fie aplicată cu fermitate şi în acest caz", spun reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că femeia arestată preventiv este o angajată a Centrului de plasament  "Casa Sfântul Iosif" din Bucureşti, care trebuia pusă în libertate vineri, atunci când instanţa a decis definitiv plasarea acesteia sub control judiciar.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite