Ambrozia creşte nestingherită prin Capitală. „Planta nocivă sporeşte numărul bolnavilor de astm”, spun medicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambrozia le face
viaţa un calvar câtorva zeci de mii de bucureşteni. FOTO: Primăria Sectorului 5.
Ambrozia le face viaţa un calvar câtorva zeci de mii de bucureşteni. FOTO: Primăria Sectorului 5.

Mai multe locuri din Bucureşti au fost invadate de ambrozie care este nocivă şi  sporeşte numărul bolnavilor de astm, spun medicii, care trag un semnal de alarmă.

„Sunt foarte multe terenuri proprietate publică, nu mai spunem de terenurile proprietate privată, care sunt năpădite de ambrozie! Ştiţi ce se întîmplă? Sunt foarte mulţi proprietari care au proprietăţi neîngrijite şi care spun: Domnule, cum să mă tragă pe mine la răspundere Municipalitatea, în condiţiile în care ei nu sunt capabili să-şi facă în propria curte treaba! Avem foarte multe legi care nu se mai respectă în Bucureşti”, a spus Adrian Vigheciu, consilier municipal Bucureşti, potrivit Digi24.

Cu trei ani în urmă, autorităţile au decis, prin lege, amendarea proprietarilor care nu-şi curăţă terenurile de ambrozie. Aceeaşi lege îi obligă să combată ambrozia şi pe administratorii drumurilor, căilor ferate, cursurilor de apă şi bazinelor piscicole. Amenzile ajung la 20 de mii de lei.

„Ambrozia este o problemă de sănătate publică. Polenul de ambrozie este puternic alergizant şi numărul de pacienţi care sunt sensibilizaţi şi au manifestări clinice de alergie la ambrozie este din ce în ce mai mare. Problema afectează persoane care nu au avut alergii şi produce un risc de complicaţii care se pot adăuga altor patologii şi pot rezulta boli grave, cum ar fi astmul”, a detaliat Poliana Leru, medic alergolog.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite