ADRIAN SOBARU, protestatarul din Parlament, a fost operat astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Sobaru, electricianul TVR care s-a aruncat, săptămâna trecută, de la balconul Parlamentului se află în acest moment pe masa de operaţie.

Update 12.19: Adrian Sobaru a fost operat în această dimineaţă. Starea lui este bună în acest moment, iar operaţia a decurs fără probleme. "Fractura a fost redresată. În a şaptea zi i se scot firele după care va fi în continuare monitorizat de medici", a declarat Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar.

Operaţia a durat o oră şi jumătate. Un psiholog şi un psihiatru se ocupă prin rotaţie de cazul bărbatului. Adrian Sobaru va face delaraţii în momentul în care va ieşi din spital.

Update 12.00: Adrian Sobaru este în continuare internat la Spitalul Universitar. Se pare că medicii ar fi terminat operaţia.

UPDATE 10.00: Leziunile de la nas, ochi şi frunte nu îi pun viaţa în pericol. Astăzi la ora 11.00, medicii care s-au ocupat de starea de sănătate a bărbatului vor da detalii despre starea acestuia.

O echipă de neurochirurgi de la spitalul Universitar încercă să-i redreseze fracturile de la nivelul frunţii. Starea de sănătate a lui Adrian Sobaru e bună. Bărbatul are fracturi serioase la frunte, la nas şi în zona ochilor.

Angajatul TVR care s-a aruncat joia trecută de la balconul Parlamentului în semn de protest, va fi operat astăzi după-amiază. Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, acolo unde este internat Adrian Sobaru, sunt optimişti şi spun că starea pacientului este bună.

“Va suferi o intevenţie chirurgicală la nivelul feţei, unde are mai multe fracturi. În rest nu are nicio leziune care să-i pună viaţa în pericol”, a spus dr. Mihai Leonard Grecescu, unul dinte medicii care se ocupă de acest caz.

Adrian Sobaru este tehnician la TVR, acreditat la Camerta Deputaţilor. El s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului, unde se discuta moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Emil Boc. Bărbatul s-a aruncat de la un balcon situat la al doilea etaj, de la circa opt metri înălţime, strigând "Boc, mi-ai ucis familia!" şi "Aţi luat pâinea de la gura copiilor mei”. Bărbatul era îmbrăcat cu un tricou alb pe care scrisese cu pixul „Ne‑aţi ciuruit. Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri. Libertate!", În cădere a rupt un fotoliu şi s-a rănit la faţă, torace şi picioare.

Colegii şi familia lui Adrian Sobaru au explicat ulterior gestul acestuia. Bărbatul are doi copii, unul dintre ei bolnav de autism iar ajutorul dat de stat acesta a fost diminuat de la 550 de lei la 150 de lei. Pe deasupra, copilul nu mai beneficiază nici de tratament gratuit, numai şedinţele de terapie costă peste 800 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite