Administraţia prezidenţială dezminte vizita lui Băsescu în Arabia Saudită şi acuză Antena 3 de dezinformare intenţionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia prezidenţială a transmis un comunicat de presă în care dezminte acuzaţiile formulate de Antena 3 la adresa lui Traian Băsescu, potrivit cărora preşedintele ar fi efectuat o vizită la Riad în data de 3 august 2005.


Administraţia prezidentială a răspuns sâmbătă, acuzaţiilor formulate în emisiunea "Exces de putere" din data 8 septembrie 2012, difuzată de Antena 3, moderată de Oana Stancu, potrivit cărora preşedintele Traian Băsescu ar fi călătorit sau ar fi urmat să călătorească cu o aeronavă la Riad (Regatul Arabiei Saudite), în data de 3 august 2005.

În comunicatul de presă se precizează că Traian Băsescu nu a efectuat nicio vizită la Riad (Regatul Arabiei Sudite), în timpul mandatelor sale de şef al statului. Documentul mai precizează că, deşi acest răspuns a fost transmis postului de televiziune în urma unei solicitări oficiale, ale postului. "Antena 3 a ales să continue campania de dezinformare publică la adresa preşedintelui României, domnul Traian Băsescu".
 

  Comunicatul Administraţiei prezidentiale

Acuzaţiile formulateîin emisiunea "Exces de putere" de sâmbătă seara, 8 septembrie 2012, de la postul Antena 3

Referitor la acuzaţiile formulate în emisiunea "Exces de putere" de sâmbătă seara, 8 septembrie 2012, de la postul Antena 3, potrivit cărora preşedintele României, domnul Traian Băsescu, ar fi călătorit sau ar fi urmat să călătorească cu o aeronavă la Riad (Regatul Arabiei Saudite), în data de 3 august 2005, Administraţia Prezidentială face următoarele precizări:

i - preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu a efectuat nicio vizită la Riad (Regatul Arabiei Sudite), în timpul mandatelor sale de şef al statului;
ii - postul de televiziune Antena 3 a transmis o solicitare Administraţiei Prezidenţiale sâmbătă dimineaţă, 8 septembrie 2012, referitoare la aceste acuzaţii, la care i s-a răspuns prompt că domnul preşedinte Traian Băsescu nu a efectuat vizita menţionată în solicitare;
iii - în ciuda acestui răspuns prompt, postul de televiziune Antena 3 a ales să continue campania de dezinformare publică la adresa preşedintelui României, domnul Traian Băsescu.


Bogdan Oprea
purtător de cuvânt al preşedintelui României

Potrivit hotnews.ro, postul de televiziune Antena 3 a prezentat sâmbătă, în emisiunea "Exces de putere" realizată de Oana Stancu, o informaţie potrivit căreia preşedintele Traian Băsescu ar fi făcut o vizită secretă, la Riad (Arabia Saudita), în 2005, precizând că zborul ar apărea în documente oficiale. Potrivit Antena 3, preşedintele ar fi zburat la Riad cu o aeronavă privată în data de 03.08.2005.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite