Absolvenţi ai „Spiru Haret“: “Vor plăti toţi cei vinovaţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foştii studenţi ai Universităţii „Spiru Haret“ susţin că nerecunoaşterea studiilor de către Ministerul Educaţiei i-a afectat profesional. Ei sunt hotărâţi să meargă până la capăt pentru a-şi găsi dreptatea în justiţie.

Mii de tineri din întreaga ţară care au absolvit specializări la forma de învăţământ la distanţă (ID), la Universitatea „Spiru Haret“, continuă procesul cu Ministerul Educaţiei şi cu instituţia de învăţământ, nemulţumiţi că nu li se eliberează diplomele.

„Am ratat plecarea în Canada!“
„ Am dat la învăţământ la distanţă (ID), la Psihologie, în 2006. La momentul respectiv, programul era autorizat. Trebuia să plec în Canada şi nu am obţinut viza de muncă, fiindcă nu aveam diplomă“, s-a plâns Ioana din Bacău, una dintre absolvente.

Un alt absolvent al „Spiru Haret“, Adrian Filip Nicolae, a terminat Management Financiar Contabil, la Bucureşti. „Lucrez la o firmă în domeniul transporturilor. Pentru că nu pot demonstra cu documente că am facultate, am ratat avansarea“, s-a plâns tânărul.

Ce se va întâmpla cu absolvenţii „Spiru Haret“ după intrarea în vigoare a Legii Educaţiei

El a adăugat că grupul de tineri, care au apelat la Casa de Avocatură „Coltuc“ pentru a da în judecată Ministerul Educaţiei şi Universitatea „Spiru Haret“,  nu vor renunţa la acţiune. „ După ce vom câştiga, vrem să îl dăm în judecată şi pe fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Vor plăti toţi cei vinovaţi de necazurile noastre!“, a mai spus tânărul.

Noul termen al procesului cu ministerul: 11 februarie
Situaţia absolvenţilor de la „Spiru Haret“ care nu şi-au primit diplomele bate pasul pe loc. Cu toate că Legea Educaţiei abrogă OG 10/2009 prin care absolvenţii de la ID trebuie să repete licenţa, Ministerul Educaţiei refuză să le elibereze diplomele.

Reprezentanţii ministerului au declarat că după intrarea în vigoare a Legii Educaţiei, la 10 februarie, se va realiza o metodologie specială pentru absolvenţii „Spiru Haret“ care au urmat specializări neautorizate sau neacreditate.  Următorul termen al procesului cu ministerul şi instituţia de învăţământ este programat pentru data de 11 februarie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite