Absolvenţi ai „Spiru Haret“ dau în judecată Ministerul Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de absolvenţi ai Universităţii „Spiru Haret“ care au urmat programe neautorizate la ID şi la FR vor apela la instanţă. Tinerii vor să li se recunoască studiile şi se consideră atât victimele ministerului ce şi-a pus antetul pe diplome, cât şi ale universităţii care a organizat programele de studiu.

Paula Iacob: „Spiru Haret funcţionează în legalitate!“

Absolvenţii facultăţilor neautorizate din cadrul Universităţii „Spiru Haret“ (USH), promoţiile 2008 şi 2009, au început să se organizeze în grupuri pentru a-şi recâştiga drepturile în instanţă. „Numărul absolvenţilor care doresc să depună plângere împotriva Ministerului Educaţiei este din ce în ce mai mare. Avem grupuri de câte 40 de absolvenţi, de câte 60 şi de câte 38. Majoritatea sunt din zona Cluj şi Harghita“, a declarat avocatul Marius Colţuc, membru al Baroului Bucureşti. El a adăugat că absolvenţii vor avea câştig de cauză pentru că diplomele respective au parafa ministerului.

Licenţiaţi ai „Spiru Haret“ se plâng de discriminare

Păgubiţii USH au grup de discuţii
Tinerii sunt în culmea disperării, dar sunt hotărâţi să meargă până la capăt pentru a le fi recunoscute studiile. „Este o mare nedreptate ceea ce ni se întâmplă! Nu suntem de acord nici cu repetarea licenţei. Noi am dat o dată examenul de licenţă şi am învăţat pentru a termina facultatea. Vrem ca ministerul să ne recunoască diplomele“, a declarat liderul unuia dintre grupurile absolvenţilor, Marius Horja (28 de ani), din Cluj-Napoca.

Lista studiilor autorizate nu ajunge la viitorii studenţi

Tânărul a absolvit Facultatea de Matematică-Informatică anul trecut, iar diploma de licenţă nu i s-a eliberat nici până în acest moment, deşi au trecut mai mult de 12 luni de la susţinerea examenului de finalizare a studiilor, documentele de studiu fiind blocate la minister. În cazul absolvenţilor cu studii neautorizate, promoţia 2008, diplomele au fost eliberate şi au antetul Ministerului Educaţiei.

2.000 de studenţi vor protesta mâine în Piaţa Victoriei

Pe blogul casei de avocatură Colţuc a fost realizată chiar şi o rubrică pentru „Păcăliţii USH“, ce dă posibilitatea absolvenţilor cărora nu li se recunosc diplomele să se alăture demersului prin aderarea la grupul de discuţii pacalitiiush@yahoogroups.com.

Absolvenţi ai „Spiru Haret“, rămaşi fără studii

Ministerul Educaţiei: „Le urăm succes!“

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin că este dreptul absolvenţilor să apeleze la instanţă. „Noi le urăm succes, dar este treaba celor care au permis desfăşurarea unui astfel de examen, a universităţii“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, consilierul personal al ministrului Educaţiei, Tudorel Urian. Întrebat de ce totuşi Ministerul Educaţiei şi-a pus antetul pe diplomele de studiu, consilierul ministrului a declarat că era altcineva la cârma instituţiei în acel moment şi nu ministrul Daniel Funeriu.


Unul dintre grupurile care face plângere vrea daune morale de 8.000 de lei de persoană.

Marius Colţuc
avocat

Şpăgarii de la “fabrica de studenţi Hyperion” au vrut să fie liberi, dar mai stau la arest

Şi universităţile de stat au specializări neacreditate

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite