A început semnalizarea celor mai vulnerabile puncte din traficul bucureştean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de reamenajare a trecerii de pietoni au fost realizate cu
ajutorul companiilor specializate Swarco şi Dumava.
Lucrările de reamenajare a trecerii de pietoni au fost realizate cu ajutorul companiilor specializate Swarco şi Dumava.

A fost trasată prima trecere pentru pietoni, din Bucureşti, cu covor antiderapant din material bicomponent, marţi, pe Iuliu Maniu. Alegerea acestei zone nu a fost întâmplătoare, în condiţiile în care peste 400 de copii din Grădiniţa 246 şi din Şcoala 117 o utilizează zilnic pentru a traversa bulevardul. Riscul ridicat este ilustrat de statisticile privind numărul de accidente care au avut loc în această zonă a Bulevardului Iuliu Maniu.

Aceasta a fost realizată de către Asociaţia pentru Educaţie, Dezvoltare şi Implicarea Tineretului (EDIT), în parteneriat cu Generali România şi face parte din Programul Naţional de Educaţie pentru Siguranţă - “România în Siguranţă” desfăşurat de EDIT alături de Poliţia Română şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Tehnica utilizată pentru amenajarea trecerii pentru pietoni presupune aplicarea unei suprafeţe rugoase, de culoare roşie, cu 17 metri înainte de locul de traversare, pe fiecare sens de deplasare. Această suprafaţă de tip bicomponent beneficiază de vizibilitate sporită şi, în acelaşi timp, scade substanţial distanţa de frânare datorită proprietăţilor antiderapante.

De asemenea, trecerea este dotată cu suprafaţă tactilă pentru nevăzători. Lucrările de reamenajare a trecerii de pietoni au fost realizate cu ajutorul companiilor specializate Swarco şi Dumava.

“Încurajaţi de efectul trecerilor de pietoni 3D pe care le-am implementat pe parcursul anului 2019, o premieră pentru Bucureşti, am continuat demersul şi am identificat noi modalităţi de a spori nivelul de siguranţă a trecerilor de pietoni. Punem accent în primul rând pe punctele negre din capitală, acele locuri vulnerabile şi predispuse la accidente, unde multe dintre victime sunt copii şi adolescenţi. Este nevoie de implicarea tuturor, în condiţiile în care ţara noastră se remarcă în Europa printr-o mortalitate foarte ridicată din cauza accidentelor rutiere”, a declarat Liviu Zorilă, Preşedintele EDIT, organizaţie non-guvernamentală care de-a lungul anilor a reuşit să aibă un cuvânt important de spus în ceea ce priveşte siguranţa rutieră.

 “Credem cu tărie în importanţa unei abordări proactive şi a unor îmbunătăţiri constante ale tuturor elementelor de infrastructură rutieră, pentru că astfel de eforturi se traduc, în cele din urmă, prin mai multe vieţi salvate. Credem, de asemenea, că aceste demersuri sunt doar o parte a unui întreg, care trebuie completat cu acţiuni de educaţie rutieră şi de responsabilizare a tuturor participanţilor la trafic”, a declarat Adrian Marin, CEO, Generali România.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite