A căzut prima zăpadă în Capitală! Vezi prognoza pe următoarele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninsoarea a dat peste cap previziunile meteorologilor, fulgii mărunţi reuşind să pună probleme şoferilor bucureşteni.

Bucureştiul s-a albit, ieri, pentru prima dată în acest an. A nins puţin, însă suficient pentru a da bătăi de cap şoferilor, pentru a pune autorităţile în priză şi pentru a rupe strigăte de bucurie din partea celor mici. Fenomenul se va menţine până vineri, după preconizările meteorologilor, care anunţă şi un pui de ger pentru perioada care urmează.

Acest lucru nu înseamnă că vom tremura de frig mai rău decât în alţi ani. Temperaturile sub pragul minim pe care le resimţin de câteva zile sunt normale pentru această perioadă a anului.

Faţă de ieri, când termometrele arătau -2 grade Celsius, astăzi mercurul din termometre va urca cu două grade maximum. De-abia de vineri meteorologii vorbesc de o uşoară încălzire în Bucureşti.


Nu dispare ceaţa
Pe lângă temperaturile reci, se păstrează şi ceaţa de asupra Bucureştiului. Spre disperarea conducătorilor auto care sunt avertizaţi să fie mai vigilenţi începând de azi.

„Pentru evitarea oricărui eveniment rutier, recomandăm conducătorilor auto să manifeste maximum de prudenţă pe tronsoanele de drumuri pe care încă persistă ceaţa, să circule cu viteză încadrată în limite legale, să nu se lanseze în efectuarea manevrelor de depăşire înainte de a asigura temeinic şi să păstreze o distanţă corespunzătoare", a declarat ofiţerul de serviciu de la Centru Infotrafic din Capitală.

Chiar şi-aşa, şoferii nu par foarte interesaţi de legea care îi obligă să-şi pună cauciucuri de iarnă, mai ales acum, că iarna pare să-şi intre în drepturi. „Nu mi-am schimbat cauciucurile pentru că nu am avut bani. Oricum, când dă zăpada nu mai scot rabla din garaj", a declarat unul dintre conducătorii care circula astăzi prin Centru.

Din prea mult exces de zel autorităţile au devenit ridicole, ieri, când primăriile au scos utilajele de deszăpezire mai mult cu rol de defilare, pentru că fulguiala care a ţinut câteva secunde nu a avut timp să se depună. „Ne-au scos pe străzi de la primele ore ale dimineţii prin faţa Casei Presei, dar nu am putut să lăsăm lama jos. Nu s-a depus nimic încă", explica, ieri, Alin Costache, unul dintre şoferii de la Romprest.

Fără zăpadă de Revelion
Pentru mâine meteorologii anunţă 2 grade Celsius în Bucureşti şi ceaţă dimineaţa şi seara. De-abia de vineri temperaturile se îmblânzesc cu o idee, ajungând până la maxim 4 grade Celsius şi puţin soare cu dinţi la amiază.
Pentru Sărbători, prognoza generală este săracă în surpriză. Până în acest moment specialiştii susţin că nici de Crăciun, nici de Revelion nu ne vom bucura de zăpadă în Capitală.

Date fiind însă condiţiile actuale meteorologice, când încă nu vom scăpa de ceaţă, Poliţia Rutieră informează că pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti traficul rutier se desfăşoară mai greu, pe alocuri cu vizibilitatea sub 100 de metri. De asemenea, şi în partea de nord a judeţului Ilfov vizibilitatea va scădea sub 100 de metri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite