Şoferii mai au de aşteptat câţiva ani. Centura de 72 de kilometri a Capitalei va fi modernizată cel mai devreme în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilnic, centura Capitalei este tranzitată de 144.000 de vehicule, iar şoferii se plâng de faptul că se circulă îngrozitor. Cu toate acestea, centura Bucureştiului va fi mo­dernizată şi extinsă la câte două benzi pe fiecare sens cel mai devreme la sfârşitul anului 2017 sau începutul lui 2018, potrivit ultimelor datelor transmise de CNADNR.

Până în acest moment, doar 20 din cei 72 de kilometri ai centurii arată a şosea care înconjoară o capitală europeană, în timp ce alţi aproape 20 de kilometri situaţi în nord vor fi modernizaţi până la sfârşitul anului viitor, anunţă Mediafax, citând Ziarul Financiar.

Partea de sud a centurii, care măsoară peste 30 de kilometri, va mai aştepta însă peste trei ani până să fie extinsă la patru benzi de circulaţie.

Şoseaua de centură a Capitalei este unul dintre cele mai tergiversate proiecte rutiere majore din România, deşi modernizarea şi extinderea la patru benzi de circulaţie a acesteia au fost aduse în discuţie încă din anul 2005, cu doi ani înainte de aderarea României la Uniunea Europeană. La acea vreme, statul estima că va cheltui circa 530 de milioane de euro pentru reabilitarea întregii şosele.

Problema centurii Capitalei, unde traficul comercial este extrem de intens, este cu atât mai mare şi frustrantă pentru şoferi cu cât alte capitale din regiune au deja centuri la standard de autostradă, aşa cum este cazul Budapestei, unde autostrada M0 încercuieşte oraşul, conectându-l cu celelalte şapte autostrăzi ale ţării.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite