Începe a doua ediţie a evenimentului „Ziua Limbii Române“. Evenimentul are loc în Parcul Titan din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul va avea loc în Parcul Titan FOTO Arhivă
Evenimentul va avea loc în Parcul Titan FOTO Arhivă

Duminică, 31 august, în Parcul Titan din sectorul 3 al Capitalei va avea loc cea de-a doua ediţie a evenimentului „Ziua Limbii Române“.

În deschiderea evenimentului va fi vernisată expoziţia de istorie şi artă românească „Brâncoveanu şi Cantemir – 300 de ani”.

Expoziţia va fi urmată de un concert susţinut de compozitorul basarabean Eugen Doga, alături de Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijată de Tiberiu Soare, şi de grupul coral „Accoustic”, sub conducerea lui Daniel Jinga. Piese celebre ale maestrului, grupate sub genericul „Muzica tinereţii noastre”, vor fi ascultate pentru prima dată în aer liber, într-un parc din Capitală.

Eugen Doga a semnat coloana sonoră a filmelor „Maria Mirabela”, „Anna Pavlova”, „Şatra”, „Patul lui Procust” sau „Lăutarii”. De asemenea, pe scenă va urca formaţia Zdob şi Zdub din Chişinău, seara încheindu-se cu un foc de artificii.

Bucureştenii care vor participa la „Ziua Limbii Române” pot aduce în dar o carte în limba română pentru şcolile din Republica Moldova. Evenimentul se desfăşoară în cadrul programului „Zilele Multiculturalităţii”.

Citeşte şi:

Desenele superbe din intersecţia Ştirbei cu Berzei

„Aşa tată, aşa fiu“, drama japonează proiectată în Parcul Titan

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite