În Bucureşti, ca la Viena: târgul de Crăciun din Piaţa Universităţii se deschide pe 6 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul de Crăciun din Bucureşti îşi va deschide porţile vineri, 6 decembrie, când Piaţa Universităţii va deveni locul feeric şi plin de bucurie al Sărbătorilor de Iarnă. Pe lângă târgul propriu-zis, la Bucharest Christmas Market bucureştenii vor avea parte de programe artistice cu ansambluri folclorice şi colindători, precum şi de poveştile lui Moş Crăciun.

Sărbătoarea Sfântului Nicolae va fi marcată în Capitală cu deschiderea oficială a târgului de Crăciun din Piaţa Universităţii, Bucharest Christmas Market. Tot atunci vor fi aprinse şi beculeţele cu care a fost decorat centrul oraşului.

Târgul este amplasat in Piaţa Universităţii, pe esplanada cu statui, şi are în program, pe lângă târgul propriu-zis, un program artistic ce reuneşte grupuri de colindători şi ansambluri folclorice din toate zonele ţării.

Coloristica aparte a costumelor populare şi dansurile tradiţionale vor înveseli şi încălzi serile de iarnă iar muzica îi va transporta pe cei prezenţi în atmosfera celor mai importante târguri de Crăciun din Europa. De asemenea, programul evenimentului include concerte susţinute de artişti ce provin din genuri muzicale diferite de la pop, indie şi soul, la rock şi reggae.

Moş Crăciun, prezent pentru copiii cuminţi

Deoarece Crăciunul n-ar fi complet fără moşul care aduce daruri, Moş Crăciun îşi părăseşte atelierul său de la Polul Nord şi face un popas la Bucharest Christmas Market, dornic să le spună poveşti şi să facă poze cu cei care au fost cuminţi tot anul. Casa lui Moş Crăciun este un spaţiu al copilăriei în care cei mici pot desena, colora şi recita poezii, acompaniaţi de personaje de basm, zâne şi spiriduşi.

Campanie umanitară

Pentru cei care îşi doresc să aducă un strop de bucurie şi celor mai puţin norocoşi, Bucharest Christmas Market organizează campania umanitară „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun“. Vizitatorii târgului pot dona, prin această campanie, jucării şi cărţi ce vor ajunge la copiii nevoiaşi în speranţa că şi sărbătorile acestora vor fi de poveste.

Bucharest Christmas Market este târgul oficial de Crăciun al Primăriei Municipiului Bucureşti, organizat prin Creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie. Evenimentul se înscrie în circuitul târgurilor de Crăciun din Europa şi îşi propune să devină un obiectiv turistic naţional şi european în perioada Sărbătorilor. Evenimentul este dedicat tuturor categoriilor de public, intrarea find liberă.

Pe aceeaşi temă:

Bucureştiul, pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă. Când vor fi aprinse beculeţele

VIDEO FOTO Feerie în centrul Sibiului. S-a deschis Târgul de Crăciun

Jucării pe care părinţii trebuie să le taie de pe lista de cumpărături

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite