7.000 de oameni vor primi ajutoare alimentare de la UE începând de luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele din Sectorul 1, beneficiare ale Programului PEAD 2013, îşi pot ridica alimentele primite gratuit de la Uniunea Europeană, începând de luni, 4 noiembrie, anunţă administraţia locală într-un comunicat de presă. Circa 7.000 de oameni vor beneficia de acest ajutor.

Alimentele se ridică în baza bonului de ordine şi la data menţionată pe acesta de la sediul fostei cantine sociale din Strada Pajurei nr. 13, de luni până joi, între orele 09:00 – 15:30.

Persoanele care nu şi-au ridicat încă bonurile de ordine se pot prezenta la  sediul Poliţiei Locale Sector 1 din Calea Griviţei nr. 208 pentru a intra în posesia acestora. Bonurile de ordine se ridică de luni până vineri,  între orele 09:00 – 20:00,  în baza Cărţii de Identitate a beneficiarului.

Potrivit sursei citate, programul PEAD 2013 se adresează următoarelor categorii de persoane: familii şi persoane singure care au dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii din 2001, persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii neinstituţionalizaţi, luptători în Revoluţia din decembrie 1989 şi urmaşii eroilor martiri. Ultimele două categorii de persoane primesc ajutoarele gratuite de la UE  cu condiţia să aibe venituri mai mici de 400 de lei.

Fiecare din cei aproximativ 7.000 de beneficiari ai acestui program din Sectorul 1 vor primi gratuit de la Uniunea Europeană următoarele produse: 30 kilograme de făină, 20 kilograme de mălai, 1 kilograme de paste făinoase, 7 litri de ulei, 4 kilograme de zahăr, 3 cutii de roşii în suc propriu, 3 cutii de zacuscă, 4 cutii de conservă cu carne de porc şi 2 borcane de miere.

În cazul persoanelor cu handicap grav nedeplasabile, alimenetele pot fi ridicate de către următoarele categorii de persoane:

• soţ/soţie sau fiu/fiică - cu condiţia să aibă aceeaşi adresă de domiciliu cu a beneficiarului. În acest caz, produsele se ridică în baza C.I./B.I. atât a beneficiarului, cât şi a persoanelor care ridică produsele;
• întreţinător/dobânditor -  posesor al unui contract de întreţinere şi care nu domiciliază la aceeaşi adresă cu beneficiarul. În această situaţie, alimentele se ridică pe baza contractului de întreţinere în original şi copie, la care se adaugă C.I./B.I. atât a titularului, cât şi a întreţinătorului;                           
• asistentul personal – acesta va prezenta pentru ridicarea alimentelor o adeverinţă de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, din care să reiasă că este asistentul personal al beneficiarului, precum şi C.I./B.I. atât al titularului cât şi al asistentului personal.

Pentru cei care doresc informaţii suplimentare Primăria Sectorului 1 pune la dispozţiei numărul de telefon 021/232.66.35 int. 150.


 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite