2.200 locuri de parcare din sectorul 4 nu au stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de azi, taxa pentru ocuparea parcării de reşedinţă nu se va mai achita la sediul primăriei ci la Serviciul Constatare Taxe Domeniul Public din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite

Începând de azi, taxa pentru ocuparea parcării de reşedinţă nu se va mai achita la sediul primăriei ci la Serviciul Constatare Taxe Domeniul Public din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale din Calea şerban Vodă nr. 43, au anunţat inspectorii Serviciului de Parcări din Primăria sectorului 4. Deşi bucureştenii se confruntă cu o acută lipsă a locurilor de parcare, potrivit evidenţelor Serviciului de Parcări din cadrul Primăriei Sectorului 4, în momentul acesta, pe raza sectorului, dintre cele 8.600 de locuri de parcare un număr de aproximativ 2.200 sunt libere. Motivul este simplu: fie sunt locuri pentru care beneficiarii nu au mai achitat taxa de ocupare şi au pierdut dreptul de a parca în locul respectiv, fie nu au fost revendicate în decursul anului trecut.
Cum să ocupi legal parcărilePentru a putea ocupa legal locurile de parcare, posesorii maşinilor trebuie să încheie un acord cu Direcţia de Gospodărie Comunală din cadrul primăriei de sector. Acordul este valabil pentru o perioadă de 5 ani calendaristici, cu posibilitatea de prelungire pentru o perioadă de 90 de zile de la expirare. În pofida valabilităţii de cinci ani, acordul expiră în termen de 90 de zile de la începutul fiecărui an calendaristic dacă nu este achitată taxa de ocupare a domeniului public. Potrivit Hotărârii nr 216/2005 emis? de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, taxele locale pentru utilizarea temporară a locurilor publice variază în funcţie de apartenenţa locului de parcare la una dintre cele patru zone în care este împărţit sectorul. Astfel, posesorii autovehiculelor parcate în zona A vor achita o taxă în valoare de 0,21RON/mp/zi, pentru cele parcate în zona B - o taxă de 0,16 RON/mp/zi, pentru cele din zona C - o taxă de 0,13 RON/mp/zi, iar pentru cele din zona D - 0,10 RON/mp/zi. Taxa pentru ocuparea locurilor din parcarea de reşedinţă se plăteşte trimestrial în patru rate egale, respectiv până la 15 martie, 15 iunie, 15 septembrie şi 15 noiembrie. Întârzierea plăţii peste termenele menţionate atrage calcularea de penalităţi la sumele restante. Potrivit statisticilor Serviciului de Parcări, în ultimul trimestru al anului 2005, pe baza cererilor primite, un număr de 265 de locuitori ai sectorului 4 au primit locuri în parcările de reşedinţă. Persoanele care doresc să ia în folosinţă unul din locurile de parcare libere se pot adresa Serviciului de Parcări de la parterul Primăriei Sectorului 4, programul cu publicul al serviciului fiind: de luni până joi, între orele 9.00 şi 14.00, iar vineri, între orele 9.00 şi 12.00.

Tarifele pentru parcajele de reşedinţă aferente anului trecut pot fi achitate până pe 31 martie 2006
În aceste zile, cetăţenii care au domiciliul în Sectorul 6 şi care deţin un loc într-un parcaj de reşedinta pot achita tariful aferent anului 2005 la A.D.P. Sector 6 (intrarea Aviator Caranda nr. 9). Suma care trebuie plătită pentru un loc într-un parcaj de reşedinţă este de 5 RON pe lună (60 RON/an) pentru autoturismele aflate în proprietatea persoanelor fizice şi 15 RON/lună (180 RON/an) pentru autoturismele de serviciu, proprietate a persoanelor juridice. Cuantumul a fost stabilit prin H.C.L. Sector 6 nr. 158/22.12.2004. Tarifele aferente anului 2005 pot fi achitate până la data de 31 martie 2006. În caz de neplată până la data menţionată locul de parcare este redistribuit. În plus, pentru fiecare zi de întarziere, sunt percepute penalităţi de 0,06%. În evidenţele Administraţiei Domeniului Public Sector 6 se află în prezent peste 17.000 de locuri de parcare. Programul de lucru cu publicul pentru plăţi este luni, marţi şi joi, între orele 8.30 - 13 şi 14 - 16.30; miercuri, între orele 8.30 - 13 şi 14 - 18.30, iar vineri, între orele 8.30 - 13 şi sâmbăta, 9 - 13.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite