100 milioane de euro pentru exproprieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

100 milioane de euro, respectiv 370 miliarde de lei, aceasta este suma pentru exproprieri pe care a pus-o deoparte, în bugetul pe 2006, Primăria Municipiului Bucureşti. Primarul general, Adriean

100 milioane de euro, respectiv 370 miliarde de lei, aceasta este suma pentru exproprieri pe care a pus-o deoparte, în bugetul pe 2006, Primăria Municipiului Bucureşti. Primarul general, Adriean Videanu, a propus, iar consilierii municipali au votat. Derularea marilor proiecte de investiţii - supralărgiri de carosabil şi străpungeri ale unor intersecţii - poate începe.
Esplanada, cel mai mare centru comercial din ţară
Bucureştenii care au proprietăţi în calea proiectelor primăriei trebuie să îşi ia adio de la ele. Dar nu degeaba. "Vor fi exproprieri masive în perioada următoare", a susţinut Videanu în faţa ziariştilor, explicând alocarea sumelor, în premieră, în bugetul pe 2006, ca măsură de protecţie pentru exproprieri în favoarea planurilor primăriei. Trei mari proiecte sunt în vizorul municipalităţii: Pasajul Basarab, străpungerea Buzeşti-Berzei-Uranus şi Esplanada, cel mai mare centru comercial şi de afaceri din România, ce va fi construit în zona Unirii. În schimbul despăgubirilor, bucureştenii vor fi nevoiţi să îşi cedeze proprietăţile. Realizarea arterei Buzeşti-Berzei-Uranus va conduce la fluidizarea circulaţiei şi la optimizarea traficului. Primarul general, Adriean Videanu, a declarat că va înainta guvernului, săptămâna viitoare, o ordonanţă de urgenţă care, dacă va fi aprobată, va lăsa cale liberă exproprierilor.
Proprietarii vor obţine banii în câteva luni
Municipalitatea va putea pune în aplicare această măsură numai după aprobarea acestui act normativ, care, în principal, va simplifica procedurile de expropriere. Specialiştii municipalităţii pregătesc în acest sens un proiect de ordonanţă de urgenţă care va fi înaintat spre aprobare guvernului cu scopul de a se scurta termenele de expropriere în cazul de utilităţi publice. "Am pregătit o ordonanţă de urgenţă care să prevadă o procedură mai uşoară pentru exproprieri pentru cazuri de utilitate publică. Acum avem resursele, aşa că va putea fi înaintată săptămâna viitoare guvernului", a declarat primarul Adriean Videanu.
Terenul ar trebui să intre imediat în posesia municipalităţii, iar proprietarul să-şi recupeze banii în trei, şase sau nouă luni de zile. Numai pentru pasajul Basarab, pentru despăgubiri, va fi cheltuită suma de 17 milioane de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite