10 soluţii pentru dezvoltarea Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Tineri români întorşi de la studii în străinătate, arhitecţi şi experţi în urbanism se întâlnesc miercuri la primul colocviu organizat de Fundaţia CAESAR în această toamnă. "Think-tank-ul" îşi propune să vină cu soluţii de înfrumuseţare a Capitalei, de fluidizare a traficului şi de îmbunătăţire a condiţiilor urbanistice ale Bucureştiului.

În ciuda potenţialului ridicat de dezvoltare şi a rolului său regional, Capitala României s-a dezvoltat cu cu mult sub aşteptări în ultimii 25 de ani. Provocările actuale continuă să fie majore, atât pe plan economic şi social, cât şi administrativ, spun organizatorii evenimentului care va avea loc miercuri, săptămâna aceasta, la Athenee Palace Hilton. Colocviul cu tema „Bucureşti – Capitală Europeană”, organizat de CAESAR şi GEA Strategy & Consulting, are ca scop aducerea în atenţia oficialilor şi a opiniei publice potenţialul de dezvoltare durabilă a Bucureştiului.

Evenimentul se va desfăşura  în formula a trei grupuri de lucru ce vor avea ca teme de dezbatere: Bucureştiul Competitiv, Bucureştiul Conectat, şi Bucureştiul Eficient. La finalul Colocviului, Fundaţia CAESAR va prezenta un raport public cu 10 soluţii pentru o nouă viziune de dezvoltare a Bucureştiului.

Printre participanţi se vor număra decidenţi ai mediului public, reprezentanţi ai societăţii civile, experţi în dezvoltare urbană, sustenabilitate şi ‘smart cities’, şi reprezentanţi ai mediului privat.

Fundaţia CAESAR este o comunitate de experţi, un laborator de idei şi o platformă de acţiune civică pentru dezvoltarea economică şi consolidarea democratică a României. CAESAR promovează prin platforma proprie de acţiune civică, politici de dezvoltare la nivel local, regional şi naţional.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite