La Călăraşi a fost deschisă prima grădiniţă de tip energo-eficient din Moldova

La Călăraşi a fost deschisă prima grădiniţă de tip energo-eficient din Moldova

FOTO gov.md

Prima grădiniţă de tip energo-eficient din Moldova, „DoReMicii”, din oraşul Călăraşi, a fost inaugurată vineri, 16 iunie. Construcţia acesteia a fost începută în aprilie 2016 şi a durat puţin peste un an. Astăzi instituţia preşcolară şi-a deschis larg porţile pentru copii şi părinţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grădiniţa „DoReMicii” din oraşul Călăraşi are o suprafaţă de 1.100 metri pătraţi şi va fi frecventată de peste 100 de copii, inclusiv cu vârste de până la 3 ani. Valoarea totală a proiectului este de peste un milion de euro, banii fiind acordaţi de Banca germană de investiţii KfW.

„Am un sentiment de mulţumire şi satisfacţie profesională să văd finalizat un proiect la lansarea căruia  am participat personal. Evenimentul de astăzi ne arată ce înseamnă de fapt parcursul european al ţarii noastre. Sunt proiecte concrete care vin să asigure bunăstarea cetăţenilor Republicii Moldova”, a declarat în cadrul evenimentului premierul Pavel Filip.

Prezentă la eveniment, ambasadoarea Germaniei la Chişinău, Ulrike Knotz, a menţionat că acest proiect a fost realizat în cadrul Programului „Infrastructură socială şi eficienţă energetică” şi a exprimat toată deschiderea pentru susţinerea în continuare a unor astfel de proiecte sociale în Republica Moldova. „În selectarea proiectelor ne vom baza şi pe viitor pe cel mai important criteriu – beneficiul direct adus cetăţenilor pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă”, a declarat diplomatul german.


citeste totul despre: