Voronin îl acuză pe Dodon că a primit mită în sumă de 3 milioane de euro: El nu este antieuropean, dar procorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul comuniştilor de la Chişinău, Vladimir Voronin, îl acuză pe Igor Dodon că a primit o mită în sumă de 3 milioane de euro în anul 2012, pentru a-l vota pe Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

În cadrul emisiunii „În profunzime” de la ProTV Chişinău de vineri, 14 iulie, fostul şef de stat comunist a povestit despre cum a ajuns Igor Dodon să-l voteze pe Nicolae Timofti la funcţia de preşedinte al ţării contra a 3 milioane de euro.

„L-au dus pe ascuns la Odesa, l-au urcat în avion, l-au dus la Bruxelles. Acolo i-au făcut „obrabotcă” (din rusă „l-ar fi convins”) şi pe urmă a venit el cu Zina (Zinaida Greceanîi) şi cu Veronica (Abramciuc) şi l-au votat pe Timofti, liber, cumsecade”, a declarat Voronin.

Potrivit lui, Dodon nu este antieuropean, dar procorupţie şi promafiot, dacă „a făcut prostiile ăstea el trebuie să conştientizeze că odată şi odată trebuie să se răsplătească pentru aceasta. De aceea, autoritatea lui cade zi de zi tot mai jos”.

Preşedintele PCRM a mai spus că şi cei 14 deputaţi comunişti, care au părăsit formaţiunea în decembrie 2015 şi au aderat la Partidul Democrat, condus actualmente de Vlad Plahotniuc, ar fi fost mituiţi cu o sumă de 5 milioane de euro în total, pentru a recurge la această acţiune. „Acum e maşină de vot. Ei sunt folosiţi, utilizaţi ca maşină de vot”, a subliniat Voronin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite