Vladimir Voronin: „Barroso vine să «amnistieze» regimul antidemocratic instaurat la Chişinău“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a declarat că fracţiunea PCRM nu va participa la discursul pe care-l va susţine mâine Jose Manuel Barroso, la Palatul Naţional din Chişinău. „Integrarea europeană este o alegere politică grotească, combinată cu rusofobie şi refuzul conştient la independenţă“, a spus Voronin.

„Bruxelles-ul a devenit avocatul rejîmului antidemocratic şi antieuropean, care se menţine prin forţă în Republica Moldova. Fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor consideră că domnul Jose Manuel Barroso şi-a supraapreciat posibilităţile de «albire» şi «amnistiere» a regimului care s-a înrădăcinat în Moldova. Noi nu suntem în drept să corectăm pasiunile sale politice“, a spus fostul preşedinte al Republicii Moldova.

Voronin s-a arătat supărat că şeful Comisiei Europene vine să susţine politic şi moral Alianţa pentru Integrare Europeană, aflată de trei ani la guvernare. „În ultimii ani, s-a dovedit că calea modernizării europene nu înseamnă efectuarea reformelor, ci adoptarea de legi speciale, proslăvirea vandalilor şi organizatorilor evenimentelor din 7 aprilie 2009, încercările de revizuire a Constituţiei, falsificarea alegerilor parlamentare şi locale, uzurparea puterii de stat şi alegerea neconstituţională a şefului statului, interzicerea simbolurilor comuniste şi a postului de televiziune NIT, organizarea marşurilor neofasciste, eliberarea din funcţii pe criterii politice a zeci de mii de oameni, închiderea şcolilor şi spitalelor, izgonirea investitorilor străini, exodul în masă din ţară a cetăţenilor“, a citit Voronin din declaraţia formaţiunii.

Liderul comunist crede că astăzi marea majoritate a moldovenilor văd în perspectivele sumbre aderarea Moldovei la Uniunea Europeană şi îşi doresc aderarea ţării la Uniunea vamală Rusia-Belorusia-Kazahstan.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite