Vladimir Putin, criticat foarte dur de ultimul preşedinte al URSS. „Şi-a trădat poporul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Gorbaciov a declarat dura actuala putere de la Moscova
Mihail Gorbaciov a declarat dura actuala putere de la Moscova

Fostul preşedinte al URSS, Mihail Gorbaciov, lansează, într-un interviu, critici foarte dure la adresa preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, şi a premierului rus Dmitri Medvedev, relatează EurActiv.com.

Potrivit sursei citate, ultimul lider al Uniunii Sovietice a afirmat că Vladimir Putin conduce cu ajutorul unor persoane fără scrupule, ceea ce duce la creşterea fenomenului corupţiei. Gorbaciov a mai spus opoziţia ar fi cu mult mai largă şi consolidată dacă în Rusia alegerile ar fi libere.

În acelaşi tmp, Mihail Gorbaciov susţine că este inadmisibil faptul că forţele de securitate deţin o poziţie dominantă  şi că este apreciat în Occident pentru că a facilitat destrămarea paşnică a imperiului sovietic, dar este mult mai puţin popular în propria ţară.

Potrivit Euractiv.com, este pentru prima dată când Mihail Gorbaciov face astfel de comentarii referitoarea la actualii lideri ai Rusiei. La începutul interviului, Gorbaciov spune că Putin guvernează prin intermediul prietenilor „din timpul şcolii, oameni cu care a jucat fotbal pe aceeaşi stradă”.

„Fostul lider sovietic consideră că Putin şi-a trădat poporul, prin menţinerea proprietăţii publice, pretinse reforme şi creşterea fenomenului corupţiei. El a adăugat că se observă, la nivel mondial, o revenire la regimurile autoritare şi dictatoriale”, scrie sursa citată.

În acest context, ex-preşedintele URSS a menţionat că acest lucru este valabil şi pentru Rusia. El a explicat că acest lucru se întâmplă ca urmare a faptului că alegerile în Rusia sunt mai puţin libere decât în vremea URSS. Mai mult, Mihail Gorbaciov a susţinut că alegerile prezidenţiale din 1996 ar fi fost câştigate de liderul comunist Ghenadi Ziuganov (oficial, câştigător a fost Boris Elţîn – n.r.).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite