Vladimir Cebotari: Chiar şi intrarea în Parlament nu-l scuteşte pe Ilan Şor de ispăşirea pedepsei penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Vicepreşedintele PDM Vladimir Cebotari consideră că primarul de Orhei, Ilan Şor, nu va scăpa de închisoare chiar dacă îi va reuşi eventual să ajungă în Parlament, după alegerile din 24 februarie.

„Studiile de jurist pe care le am îmi permit să afirm foarte clar că: chiar şi o participare în campania electorală şi o eventuală intrare în Parlament nu-l scuteşte sau nu îl apără de ispăşirea pedepsei penale”, a declarat Vladimir Cebotari la emisiunea „Adevărul Live”.

Tot în acest context, Vladimir Cebotari a afirmat că este de acord „că unele acte ale justiţiei trebuie să se producă mai rapid”. 

„Pentru mine tot este un semn de întrebare de ce pentru anumite persoane decizia încă nu este definitivă. Chiar dacă se mai întinde acest proces, el nu se poate întinde la infinit”, a spus democratul.

Amintim că Ilan Şor a fost reţinut pe 22 iunie 2016. Acesta este învinuit de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de Economii cu peste 5 miliarde de lei.

Ilan Şor a fost condamnat pe 21 iunie, de prima instanţă, la şapte ani şi jumătate de închisoare de tip semiînchis. Hotărârea de condamnare însă nu este definitivă, fiind aşteptată cea executorie a Curţii de Apel Chişinău. Până atunci, Ilan Şor se va afla în libertate, deoarece judecătorii nu i-au putut elibera un nou mandat de arest primarului de Orhei, pe motiv că el s-a aflat deja un an în arest, iar conform legislaţiei, termenul de arest nu poate fi mai mult de un an. 

Opoziţia de la Chişinău a criticat în mai multe rânduri guvernarea pe motiv că aceasta ar tărăgăna dosarul lui Ilan Şor, pentru a nu-l condamna pe primarul de Orhei şi pentru a-i permite să ajungă în funcţia de deputat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite