Vlad Bătrîncea, despre momentul când a rupt harta României Mari în Parlament: Nu este un gest împotriva României, dar contra unui stat inexistent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Constantin Grigorita
FOTO Constantin Grigorita

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea dă de înţeles că nici astăzi nu regretă gestul său de a rupe harta României Mari, în 2015, chiar în plenul Parlamentului de la Chişinău. Potrivit lui, această acţiune nu a fost îndreptată împotriva statului român, dar contra unui „stat inexistent”.

„Nu este un gest adresat împotriva statului român actual. Era vorba de harta României Mari. Este un stat inexistent astăzi şi nu este bine atunci când cineva promovează acest stat în Republica Moldova. Suntem subiect al dreptului internaţional, suntem un stat independent”, a declarat Vlad Bătrîncea la emisiunea Adevărul LIVE de pe adevărul.ro.

Socialistul a menţionat că este conştient că un astfel de gest pare mai radical când este făcut de către un deputat.

„Dar a fost o modalitate de a atrage atenţia la politizarea procesului educaţional în şcolile din Republica Moldova. Mi-au adus această hartă de la nordul republicii, din Ocniţa, şi oamenii au fost revoltaţi de ce lor li se aduc asemenea materiale cu semnătura ministrului. De aceea, eu am atras atenţia prin aşa o modalitate mai excentrică şi Ministerului Educaţiei şi celor din Parlament”, explică Bătrîncea.

Deputatul moldovean a mai spus că „noi nu putem creşte şi educa copiii în spirit de neîncredere în statul în care trăim”.

Amintim că în şedinţa Parlamentului din 10 decembrie 2015, deputaţii socialişti s-au arătat nemulţumiţi de repartizarea materialelor „cu caracter anticonstituţional” în şcolile şi liceele din ţară, ordin semnat de viceministrul Educaţiei Nadejda Cristea. Este vorba în special de repartizarea în şcoli a hărţii României Mari. În semn de protest, parlamentarul Vlad Batrâncea a rupt această hartă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite