VIDEO Partidul Liberal va merge în alegerile din 24 februrie alături de blocul electoral ACUM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Republican al Partidului Liberal, condus de către Dorin Chirtoacă, a decis că va merge în alegerile parlamentare din 24 februarie alături de Blocul electoral ACUM, format din PAS (Maia Sandu), PPDA (Andrei Năstase), PLDM (Tudor Deliu) şi membri ai societăţii civile.

„În acest fel să consolidăm forţele de opoziţie, să avem un singur bloc democratic, proeuropean şi unionist pentru a putea demola şi a debarca de regimul Plahotniuc - Dodon”, a declarat Dorin Chirtoacă pentru presă.

Potrivit lui, compromisul la care a ajuns PL cu celelalte trei partide din blocul ACUM include participarea comună pe circumscripţii uninominale, dar şi pe lista blocului. PL va avea un reprezentant în „comisia de meritocraţie”, menită să stabilească cine dintre candidaţi merită să ajungă pe listele ACUM. 

De asemenea, Chirtoacă susţine că Blocul ACUM va decide din partea cărui partid va fi candidatul care va candida pe o anumită circumscripţie uninominală în funcţie de meritele acestuia şi de aşteptările pe care le au cetăţenii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite