VIDEO Maia Sandu: Pentru cetăţenii Republicii Moldova, cel de-Al Doilea Război Mondial nu poate avea nici învingători, nici învinşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lidera PAS, Maia Sandu, afirmă că cel de-Al Doilea Război Mondial a lăsat urme adânci în memoria noastră colectivă, iar zeci de mii de basarabeni au fost nevoiţi să lupte unii împotriva altora. De aceea, pentru noi, cetăţenii Republicii Moldova, indiferent de etnie şi convingeri politice, acest război nu poate avea nici învingători, nici învinşi. Fiindcă fiecare familie poartă doliu pentru unul sau mai mulţi membri ai săi”.

„Ziua de 9 mai 1945 a fost ultima zi de război, dar nu şi prima zi de pace, deoarece conflictele latente au continuat. Temelia unei păci adevărate şi durabile în Europa a fost pusă în ziua de 9 mai 1950, atunci când două mari puteri, Franţa şi Germania, au decis să pună capăt rivalităţii lor istorice, să dărâme barierile economice, politice şi culturale dintre ele şi să construiască o comunitate a ţărilor europene. Aşa au fost puse bazele UE”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei manifestaţii organizate de Blocul ACUM cu ocazia Zilei Europe, în faţa Parlamentului de la Chişinău.

Maia Sandu a menţionat că ziua de 9 mai „are o semnificaţie dublă pentru noi”.

„Este ziua în care aducem omagiu trecutului, comemorându-i pe cei care au luptat pentru pace şi libertate, dar şi ziua în care investim speranţe în viitor, pentru că UE este nu doar o destinaţie, dar şi un model de dezvoltare pe care ne îl dorim. UE reprezintă drumul cel mai scurt către libertate şi bunăstare, către democraţie şi modernizare”, a spus preşedinta PAS.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite