VIDEO Chirtoacă, la cumpărături în Germania pentru a compara preţurile din UE cu cele din Moldova. Ce concluzie a tras ex-primarul de Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Liderul PL, ex-primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă, a mers la cumpărături în Germania, la unul dintre magazinele Kaufland, pentru a face o comparaţie între preţurile la produsele alimentare din UE cu cele din Republica Moldova.

Dorin Chirtoacă a constatat că preţurile din supermarketurile din Germania ar fi mai mici decât cele din Moldova. În acest sens, liberalul a sugerat că alegerea moldovenilor ar trebui să fie în favoarea integrării europene, dar nu pentru apropierea de ţările din Uniunea Economică Euroasiatică (Rusia, Kazahstan, Belarus etc.). Chirtoacă chiar i-a îndemnat pe cer care pledează pentru opţiunea proestică a Republicii Moldova să consume votcă „poate se vor trezi şi aceea şi îşi vor da seama unde ne este bine şi unde ne poate fi rău în continuare”.

Potrivit lui Chirtoacă, 1 kilogram de portocale la Kaufland-ul din Germania costă circa 1 euro, adică în jur de 20 de lei moldoveneşti, legătura de ridiche - 0,4 eurocenţi, circa 8 lei, 1 kg de banane - 1 euro, 1 kilogram de morcov - 1 euro, iart - 45 eurocenţi, adică circa 9 lei, ulei de floarea soarelui - 1 euro, 350 de grame de carne de porc - 1,56 euro, circa 32 de lei, 200 de grame de brânză - 0,66 eurocenţi, aproximativ 13 lei, săpun lichid - 55 eurocenţi, 10 lei etc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite