VIDEO Alexandr Lukaşenko: Moldova trebuie mereu să rămână independentă şi să nu fie parte a niciunei ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întors la Minsk după o vizită de două zile la Chişinău, preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Igor Dodon, numindu-l politician pragmatic şi raţional, pentru că acesta şi-ar dori relaţii bune atât cu ţările din Vest, cât şi cele din Est.

Într-un interviu pentru presa de la Minsk, Alexandr Lukaşenko a spus că iubeşte foarte mult Republica Moldova.

„Este cel mai bun loc pentru viaţa unui om”, a precizat preşedintele belarus, subliniind că acum situaţia din Moldova nu este atât de bună ca pe timpurile URSS, însă există potenţial pentru a se redresa.

El a notat că R. Moldova este unică prin faptul că are relaţii bune cu UE, dar a păstrat şi relaţiile cu Rusia, Belarus şi Ucraina.

„În ceea ce priveşte conducerea ţării - ea este pragmatică. Dodon nu este împotriva vectorului european, deşi este considerat prorus, prochinez etc. Nu e adevărat. El este o persoană pragmatică şi raţională care merge în pas cu timpul”, a menţionat Lukaşenko.

Acesta a afirmat că premierul Pavel Filip, dar şi preşedintele Igor Dodon pledează pentru independenţa şi suveranitatea Moldovei.

„Eu chiar mi-am permis să mă amestec în problemele lor interne şi le-am spus direct că asta e şi Moldova mea şi vreau să fiţi mereu suverani şi independenţi şi să nu fiţi incluşi în componenţa niciunei ţări. Chiar dacă Moldova nu este o ţară mare, însă are un popor frumos (...) Toţi ei (politicienii) sunt promoldoveni, nu sunt nici proruşi, nici proromâni, nici proamericani, sunt promoldoveni. Ei vor să aibă relaţii bune cu Europa şi cu Estul”, a specificat liderul de la Minsk.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite