Vicepremierul Iurie Leancă, ministrul moldovean al Afacerilor Externe, pleacă mâine la Bucureşti în vizită oficială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful diplomaţiei de la Chişinău Iurie Leancă se va află în zilele de 16 şi 17 martie într-o vizită oficială la Bucureşti, la invitaţia ministrului Afacerilor Externe al României, Teodor Baconschi.

Viceprim-ministrul moldovean va avea întrevederi cu preşedintele României Traian Băsescu şi prim-ministrul Emil Boc, cu care va discuta aspecte ale cooperării dintre cele două state, inclusiv promovarea unor proiecte transfrontaliere, facilitarea relaţiilor comerciale, atragerea investiţiilor în economia Republicii Moldova.

Iurie Leancă va discuta, de asemenea, cu omologul său Teodor Baconschi despre identificarea modalităţilor de sprijinire a eforturilor de apropiere a Republicii Moldova de standardele europene, acordarea asistenţei în diverse domenii şi a expertizei româneşti necesare pe parcursul european. Cei doi oficiali vor susţine şi o conferinţă de presă comună.

Programul vizitei mai prevede o reuniune de lucru cu ambasadorii ţărilor-membre ale Uniunii Europene acreditaţi în Republica Moldova, dar cu sediul la Bucureşti, cu care vor fi discutate subiecte ce vizează promovarea dialogului moldo-comunitar şi implicarea statelor-membre ale UE în sprijinirea eforturilor de integrare a Moldovei în familia europeană.

Serviciul de presă al Ministerului de Externe aminteşte că Republica Moldova beneficiază de o asistenţă importantă din partea României.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite