Valeriu Ghileţchi: Demisia lui Alexandru Tănase reprezintă o pierdere pentru reformele iniţiate în domeniul justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Vicepreşedintele Parlamentului Valeriu Ghileţchi consideră că demisia ministrului Justiţiei, Alexandru Tănase, reprezintă o pierdere pentru reformele iniţiate în domeniul justiţiei, pentru că „viziunea şi profesionalismul domnului Tănase sunt extrem de necesare în eforturile noastre de a crea un sistem de justiţie independent şi echitabil”.

Valeriu Ghileţchi afirmă că „cel mai regretabil şi condamnabil lucru” este că demisia ministrului a fost provocată „de o informaţie dobândită în mod ilegal, cu încălcarea gravă a drepturilor omului, scoasă din context şi difuzată de instituţii media pretins-europene, iar unele chiar finanţate din fonduri europene”.

„Până la urmă, discuţia Domnului Tănase cu această persoană nu are nicio valoare juridică sau factologică şi nu poate servi drept temei pentru a-l incrimina pe ministru”, a declarat vicespeakerul într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui, practica din ultimii ani de a pune presiune pe demnitari prin interceptări ilegale şi imixtiuni în viaţa privată este absolut inadmisibilă. 

„Este de datoria organelor de drept să investigheze acest caz şi să ia măsurile necesare pentru a pune capăt acestui fenomen ruşinos care subminează temeliile unui stat de drept”, a încheiat Ghileţchi.

Ministrul Justiţiei şi-a anunţat demisia după ce în presă a apărut o convorbire telefonică cu omul de afaceri Veaceslav Platon din anul 2015, când Alexandru Tănase deţinea funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale. 

În cadrul convorbirii cu Tănase, Platon a spus că Dorin Drăguţanu, fostul guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, a participat la furtul miliardului. De asemenea, omul de afaceri spune că nimeni nu caută banii furaţi. După publicarea convorbirii, Alexandru Tănase a declarat că nu poate fi sigur de autenticitatea înregistrării convorbirii întrucât discuţia a avut loc cu mai mulţi ani în urmă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite