Usatîi, despre plecarea Lilianei Palihovici din Parlament: Aşa rezolvă Plahotniuc problemele de consolidare a puterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, consideră că depunerea mandatului de deputat de către liberal-democrata Liliana Palihovici are loc în contextul presiunilor întreprinse de Vlad Plahotniuc asupra parlamentarilor care nu vor să adere la PDM.

„Vicespeaker-ul Liliana Palihovici a anunţat că pleacă din Parlament. Despre asta eu am vorbit o lună în urmă: liberal-democraţii care nu au vrut să adere la PDM, foarte convingător „li s-a cerut” să părăsească Parlamentul. Am numit atunci şi familia Palihovici. În aşa mod, Vlad Plahotniuc rezolvă problemele actuale de consolidare a puterii, iar după schimbarea sistemului electoral în unul mixt îi va fi mai uşor şi mai puţin costisitor să facă acest lucru. Ruşine celor care susţin aceste schimbări şi o astfel de „politică”, jucându-se cu oligarhul în jocuri de culise”, a menţionat Renato Usatîi într-o postare pe Facebook.

Liliana Palihovici, deputat PLDM şi vicepreşedinte al Parlamentului, a anunţat vineri, 28 aprilie, la finalul şedinţei Legislativului, că îşi depune mandatul de deputat, fiind dezamăgită de politica moldovenească.

„Vreau public să-mi cer scuze de la oamenii care astăzi, pe bună dreptate, au toate motivele să manifeste cel puţin dezaprobare faţă de clasa politică. Personal eu am încercat să fac tot posibilul ca lucrurile să fie altfel. În acest sens, vreau să anunţ că îmi încetez acticitatea mea parlamentară, îmi depun mandatul, Totodată, vreau să mulţumesc colegilor mei din fracţiune pentru străduinţa şi efortul pe care l-am depus împreună în speranţa că vom face în Republica Moldova ţara de care oamenii vor vrea să-şi lege viitorul”, a declarat Liliana Palihovici.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite