UPDATE 5 iunie este data alegerilor generale locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ziua în care s-au votat en-gros toate bugetele, deputaţii au stabilit şi data alegerilor locale. Parlamentarii au întrerupt şedinţa plenară pentru a examina la comisia juridică proiectul ce prevede stabilirea datei alegerilor.

De dimineaţă deputaţii au discutat pe holuri despre data noilor alegeri, al cincilea scrutin la care vor participa moldovenii din ultimii doi ani. Partidul Liberal al fostului ex-preşedinte interimar Mihai Ghimpu cere ca localele să aibă loc 5 iunie. Partidele Democrat şi Liberal Democrat pledează pentru 19 iunie, iar comuniştii sunt de părerea ca alegerile să aibă loc la data de 19 sau 26 iunie.

"Data de 5 iunie este nepotrivită din mai multe puncte de vedere. Vrea neapăprat Ghimpu să organizeze alegeri de urgenţă pentru nepotul său (Dorin Chirtoacă - n.r.), să prindă studenţii înainte să iasă în vacanţă", a declarat fostul preşedinte comunist Vladimir Voronin.

„Partidul Liberal pledează pentru data de 5 iunie, așa e corect. În 2007 alegerile au fost pe 3 iunie, acum cade pe 5 iunie", a declarat pentru presă Mihai Ghimpu. Potrivit lui Ghimpu, colegii de alianţă ar fi acceptat această dată.

Legislaţia electorală prevede că data scutinului se stabileşte printr-o hotărâre de Parlamanet cu 60 de zile înainte de alegeri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite