Ultimul pas: Consiliul UE a spus „Da“ abolirii vizelor pentru moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miting pro-european la Chişinău
Miting pro-european la Chişinău

La şedinţa Consiliului Uniunii Europene de astăzi, reunită în formatul miniştrilor de Transport, statele-membre au susţinut propunerea Comisiei Europene de anulare a vizelor pentru călătoriile de scurtă durată (până la 90 de zile pe parcursul a şase luni) în spaţiul Schengen, pentru cetăţenii Republicii Moldova, posesori ai paşaportului biometric.

Potrivit Ministerului de Externe de la Chişinău, această decizie încheie faza deliberativă a procedurii decizonale a UE privind liberalizarea regimului de vize.

După finalizarea procedurilor de aprobare a deciziei la nivelul preşedinţilor Consiliului UE şi Parlamentului European prin semnarea de către aceştia a Regulamentului UE 539/2001, amendat în urma procedurii de co-decizie, acesta va fi remis pentru publicare în Jurnalul Oficial al UE şi va intra în vigoare la 20 de zile după publicare. 

„Ne aşteptăm să fie publicat în luna aprilie şi să intre în vigoare cel târziu pe 25 mai“, a declarat, la Publika TV, şefa diplomaţiei moldovene, Natalia Gherman. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite