Tiraspolul solicită Moscovei să recunoască documentele emise de administraţia din stânga Nistrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului nerecunoscut de la Tiraspol, Alexandr Şerba, a declarat luni, 3 aprilie, după audierile parlamentare comune ale deputaţilor din regiunea transnistreană cu cei din Duma de Stat a Rusiei, că a fost adoptată o rezoluţie prin care Tiraspolul va cere Moscovei recunoaşterea actelor emise de către malul stâng al Nistrului.

„Rezultatele audierilor de astăzi sunt prezentate într-o rezoluţie, unde noi ne adresăm Federaţiei Ruse cu propunerea de a recunoaşte documentele care sunt eliberate de Republica Moldovenească Nistreană”, a menţionat speakerul „Legislaivului” de la Tiraspol.

Potrivit lui, Transnistria este supusă presiunilor: „Este un război nedeclarat”, de aceea republica (referindu-se la Transnistria) are nevoie de ajutorul Rusiei.

„Noi suntem dispuţi să rezistăm oricăror tipuri de presiuni politice sau economice, dar în acelaşi timp înţelegem că fără ajutorul ţării garant, fără înţelegerea şi implicarea Rusiei nu vom putea face faţă provocărilor”, a precizat Alexandr Şerba.

El a mai adăugat că rezoluţia care a fost adoptată de deputaţii regiunii transnistrene va fi trimisă spre examinare preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, Parlamentului şi Guvernului rus, dar şi vicepremierului Dmitri Rogozin, scrie novostipmr.com, citat de Adevărul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite