Socialiştii ar vrea ca Igor Dodon să fie primul pe lista lor electorală. Bătrîncea: Ar fi o promovare bună pentru PSRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul executiv al socialiştilor, Vlad Bătrîncea, susţine că în cadrul partidului nu a fost stabilită încă lista electorală şi că aceasta ar urma să fie anunţată abia în septembrie. Totodată, deputatul afirmă că ar fi o onoare pentru PSRM, dacă Igor Dodon va fi primul pe lista lor.

„Pentru noi ar fi o onoare ca în fruntea listei PSRM să apară preşedintele ţării. Aceasta ar fi o promovare bună pentru partid, de aceea că preşedintele astăzi se bucură de reiting de 55-60%”, a declarat Vlad Bătrîncea la emisiunea Adevărul LIVE de pe adevărul.ro.

Întrebat cum comentează declaraţiile şefului Legislativului, Andrian Candu, că Igor Dodon ar putea fi lipsit de dreptul de a candida pe vreo listă electorală, fiindcă va fi modificată legislaţia în acest sens, socialistul a spus că speakerul s-a obişnuit „să lucreze în SRL-uri”. 

„Lui îi pare că Parlamentul este firma lui privată şi poţi schimba legislaţia ori de câte ori doreşti. Regulile de joc nu se schimbă în timpul jocului şi această joacă interminabilă cu modificarea legislaţiei, aşa cum ne este convenabil nouă, ea până la urmă îl va aduce si pe Candu la faliment politic”, a menţionat Bătrîncea.

Amintim că în contextul declaraţiei şefului statului că nu exclude că ar putea fi în fruntea listei electorale a PSRM la parlamentare, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a arătat încrezut că legislaţia va fi modificată în aşa fel, încât Igor Dodon să nu aibă dreptul să fie inclus pe lista electorală a socialiştilor la alegerile parlamentare din 2018.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite