Socialiştii invită Blocul ACUM la discuţii pentru formarea unei alianţe de guvernare: Am protestat împreună şi trebuie să vedem ce mai avem în comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Socialiştii au anunţat luni, 11 martie, într-un briefing de presă, că au decis să dea startul discuţiilor cu reprezentanţii tuturor partidelor politice care au acces în Parlament, în vederea formării unor alianţe de guvernare în jurul Partidului Socialiştilor.

Socialiştii au anunţat că primii invitaţi la discuţii sunt liderii Blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, pe motiv că aceştia s-au aflat mai multă vreme în opoziţie şi pentru că în 2015 au protestat în stradă alături de PSRM şi trebuie să vadă ce au în comun împotriva actualei guvernări.

Socialiştii au stabilit că întrevederea respectivă ar urma să aibă loc marţi, la ora 15.00, la sediul PSRM. În caz că Blocul ACUM va refuza o eventuală alianţă cu Socialiştii, aceştia vor iniţia discuţii cu Partidul Democrat.

Socialiştii au subliniat că sunt disponibili să negocieze formarea unor alianţe numai dacă se vor respecta câteva principii: neutralitate, integritate teritorială, politica externă echilibrată, parteneriat strategic cu Rusia, respectarea dreptului fiecărui cetăţean al RM, crearea locurilor de muncă etc.

Reprezentanţii PSRM au menţionat că Socialiştii nu-şi doresc alegeri anticipate, dar sunt pregătiţi să participe în ele.

Aceştia susţin că nicio guvernare care vrea să facă ceva bun pentru oameni nu e posibil să fie formată fără PSRM, pentru că este formaţiunea cu cele mai multe mandate parlamentare.

Amintim că, după alegerile din 24 februarie, PSRM a obţinut 35 de mandate în Parlament, PDM - 30, ACUM - 26, Partidul Şor - 7, independenţi - 3.

Înainte de alegeri, PSRM a anunţat că nu va face alianţă cu niciun partid din actualul Parlament. Aceeaşi poziţie a exprimat-o şi Blocul ACUM.

Vicepreşedintele PDM Vladimir Cebotari a anunţat vineri, 1 martie, că democraţii nu-şi doresc alegeri anticipate şi că vor pleda pentru formarea unei coaliţii de guvernare.

În acest sens, Vladimir Cebotari a subliniat că a transmis o invitaţie la negocieri celor două componente ale Blocului ACUM - PAS şi PPDA, însă la care nu a primit un răspuns.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite