Socialiştii dau vina pe Bumacov pentru embargo la vin şi îi cer demisia, iar comuniştii spun că vinul nostru e necalitativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După blocajul importului de producţie bvinicolă din partea Federaţiei Ruse, Partidul Socialiştilor au găsit vinovatul în persoana ministrului Agriculturii, Vasile Bumacov. Dacă socialiştii învinuiesc ministerul pentru embargo, comuniştii contestă calitatea vinului nostru.

„Partidul Socialiştilor ţine să atenţioneze opinia publică asupra faptului că una dintre persoanele ce poartă răspundere nemijlocită pentru degradarea situaţiei este nimeni altul decât ministrul Agriculturii Vasile Bumacov“, şi-au afişat reacţia socialiştii. Fracţiunea a mai menţionat că pe lângă „problemele tehnice care ţin de calitatea produselor moldoveneşti, embargoul a fost un rezultat al unor declaraţii şi acţiuni negândite a celor de la guvernare“.

Nemulţumiţi, socialiştii au cerut demiterea imediată a lui Bumacov. „Având în vedere obligaţiile ţărilor-membre ale Uniunii Vamale, ne putem aştepta la interdicţii similare din partea Belarus şi Kazahstanului. Suntem de părere că actuala conducere a Ministerului Agriculturii este incapabilă de a identifica nişte căi eficiente de ieşire a ramurii dintr-o situaţie extrem de complicată“, au punctat membrii PSRM.

Totodată, comuniştii sunt de părere că interdicţia de import a vinului nu are conotaţii politice. „Ne amuză cum conducătorii politici califică acţiunile Rusiei ca fiind politice. Noi chiar avem probleme cu calitatea vinului. Embargoul pe vinurile noastre este un lucru rău, care se va răsfrânge asupra economiei ţării”, a menţionat Artur Reşetnicov citat de UNIMEDIA. Ca şi socialiştii, membrii PCRM dau vina pe guvernul incapabil. „Guvernul vinde totul, taie fără de cuţit! El este convins că va evita răspunderea, iar poporul va răbda şi în continuare furturile, batjocura şi înjosirea“, au declarat comuniştii în plenul Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite