Sergiu Sîrbu: Igor Dodon nu cunoaşte Constituţia Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PDM, Sergiu Sîrbu FOTO: Alexandru Tarlev
Deputatul PDM, Sergiu Sîrbu FOTO: Alexandru Tarlev

Deputatul PDM, Sergiu Sîrbu a declarat că liderul PSRM, Igor Dodon, nu cunoaşte legile ţării pe care ar dori să o conducă şi că socialiştii se ghidează după o constituţie străină.

 ”Partidul Socialist şi-ar putea dori orice tip de şedinţă, dar să ceară convocarea unei sesiuni extraordinare nu au dreptul din punct de vedere constituţional, deoarece doar preşedintele ţării, speaker-ul parlamentului şi o treime din deputaţi ar putea face acest lucru şi niciodecum un deputat de rând.  Eduard Smirnov este un deputat de rând, a avut unele atribuţii în trecut, dar doar atât şi deci repectiv cererea lor este ilegală ţi evident nu avem cum să dăm cursul unei asemenea cereri atât timp cât contravine flagrant Constituţiei. O şedinţă de parlament va fi convocată strict conform procedurilor legale, imediat cum vom avea anumite rezultate pozitive şi vom putea lua anumite decizii în parlament”, a declarat Sergiu Sîrbu.

Deputatul PDM, Sergiu Sîrbu crede că scopul convocării unei şedinţe din partea socialiştilor este o formă de a-şi promova cumva propriul partid. ”Socialiştii în mod ilegal vor acest lucru, dar ei nu înţeleg că se fac de râs, necunoscând legile Republicii Moldova. Scopul lor este pur politic.”

Cât depre cererea lui Dodon privind dizolvarea parlamentului, negociatorul PDM spune că este o ruşine pentru Dodon că nu cunoaşte legile şi că în locul său el ar concedia pe cei care îl consultă din punct de vedere juridic. Şeful statului nu poate dizolva parlamentul din punct de vedere juridic. ”Eu nu ştiu a cărei ţări citesc socialiştii Constituţia. Despre negocieri, Sârbu a spus că speră că acestea se vor încheia cât mai curând posibil, dar iarăşi ţine nu doar de PDM. Amintim că astăzi, Igor Dodon i-a solicitat şefului statului, Nicolae Timofti să dizolve Parlamentul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite