Sergiu Mocanu: Traian Băsescu nu este scula lui Plahotniuc, dar merge pe mâna sculelor acestuia. Şalaru l-a tras într-o capcană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, l-a criticat pe fostul preşedinte al României Traian Băsescu pentru intenţia de a se implica în politica de la Chişinău alături de Anatol Şalaru. Potrivit lui, Băsescu este atras într-o capcană de către fostul ministru al Apărării, actualul preşedinte executiv al Partidului Unităţii Naţionale.

Mocanu în continuare consideră că Şalaru se află sub controlul politic al lui Vlad Plahotniuc, fiind uimit că Băsescu a acceptat acest joc.

„Băsescu nu este scula lui Plahotniuc. Băsescu, conştient sau inconştient, merge pe mâna sculelor lui Plahotniuc şi nu consideră contraproductiv să meargă pe mâna lor. Eu cred că e o rătăcire onestă a lui Băsescu”, a menţionat preşedintele MPA la emisiunea „În direct cu Sergiu Mocanu” de pe Youtube.        

De asemenea, politicianul a subliniat că fostul ministru al Apărării ar fi şi corupt.

„Eu voi continua să spun aceleaşi lucruri despre Şalaru, căci dacă s-ar scoate de la naftalină dosarul căilor ferate, că ştie foarte bine toată lumea unde e Vitalie Strună, care a fost instrumentul lui Şalaru de delapidări a fondurilor Căilor Ferate. Sunt sigur că nu găsiţi cât de cât o schiţă de proiect privind trecerea la ecartament european a Căilor Ferate. Găsiţi numai mizerie acolo, delapidări şi furturi, dar dosarul e la Plahotniuc. Dacă îl faci pe Vitalie Strună martor în dosarul ăsta, Şalaru ajunge la puşcărie”, a precizat Mocanu.

Liderul MPA se arată sceptic că Băsescu ar fi conştient de proporţiile coloanei a cincea a Moscovei la Chişinău „şi că orice proiect de integrare românească a eşuat, atunci când coloana a cincea şi-a spus cuvântul”.

„Oamenii pe care el îi numeşte sunt exact de acolo, fiindcă Şalaru este finul lui Stati (Anatol), Leancă este finul lui Stati, şi Leancă, şi Şalaru sunt conectaţi la Plahotniuc, pentru că în spatele Maiei Sandu stă toată coloana a cincea a Rusiei care a trecut de la Filat la ea”, a mai adăugat Mocanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite