SCANDAL Ministrul Culturii din Republica Moldova beat la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Culturii, Boris Focşa a fost oprit, aseară, de Poliţia Rutieră pentru un control de rutină, însă, agenţii de circulaţie au depistat că ministrul se afla în stare de ebrietate, anunţă Publika TV.

Mai marele pe cultura din Republica Moldova a fost surprins beat la volan. Potrivit Publika TV, ministrul Culturii, Boris Focşa a fost oprit, vineri seara, de Poliţia Rutieră pentru un control de rutină, însă, agenţii de circulaţie au depistat că ministrul se afla în stare de ebrietate.

Mai mult, acesta s-a dat în spectacol la Poliţia Rutieră, refuzând iniţial să facă testul de alcoolemie.

VEZI VIDEO

Potrivit poliţiei, Boris Focşa a venit să-l ajute pe consilierul său, Dumitru Acriş, care, la fel, ar fi fost băut la volanul unei altei maşini. Ambii oficiali resping acuzaţiile că ar fi condus în stare de ebrietate.

Premierul Vlad Filat a declarat că dacă acest lucru va fi demonstrat şeful Guvernului va cere ca Boris Focşa să fie sancţionat.
"Nu am fost informat la acest subiect, însă dacă cineva încalcă legea, indiferent de funcţia pe care o deţine, urmează să fie sancţionat conform legii. Eu spre exemplu voi solicita acest lucru", a declarat pentru Publika prim-ministrul

În acelaşi timp, ministrul Culturii neagă că s-ar fi aflat la volan şi spune că nu a încălcat nicio lege, deoarece, în timp ce soţia sa conducea copii la maxi-taxi, el a urcat în maşină pentru că afară era frig. Acesta a spus că nu era obligat să îndeplinească cerinţele agentului de circulaţie şi speră că nu a fost o înscenare.

Potrivit Codului Penal, refuzul şoferului de a trece testul de alcoolemie se pedepseşte cu o amendă de la 11 până la 13 mii de lei, cu suspendarea permisului de conducere pe un termen de la trei la cinci ani. Totodată, un şofer care s-a urcat beat la volan riscă o amendă de la 8 la 10 mii de lei cu suspendarea permisului de la 3 la 5 ani, precizează Publika.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite