„Să învăţăm a ne iubi ţara”. Igor Dodon a felicitat moldovenii cu prilejul Anului Nou VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon le-a transmis un mesaj de felicitare cetăţenilor cu prilejul Anului Nou. Tradiţional, evenimentul a avut loc la ora 23.55, la postul public de televiziune. O premieră pentru Republica Moldova a fost faptul că şeful statului s-a adresat moldovenilor împreună cu soţia sa, Galina Dodon.

Igor Dodon şi-a început discursul prin a sublinia că, pentru el, „anul 2017 a fost un an complicat, cu provocări şi încercări majore, da şi cu realizări importante”. 

„Am avut o agendă de lucru foarte consistentă, cu multe întrevederi oficiale, cu vizite de lucru şi întâlniri cu cetăţenii din Moldova. Să ştiţi că, indiferent cu cine am discutat, cu preşedinţi de ţară din Vest sau din Est, de fiecare dată am simţit interesul foarte mare manifestat de ţara noastră, faţă de Moldova”, a menţionat Igor Dodon.

Preşedintele a precizat că: „Şefii mai multor state ne susţin, sunt interesaţi de schimbări democratice în ţara noastră, sunt dispuşi să ne acorde sprijin şi asistenţă. Acest lucru este de mare preţ”. 

„Dar iată noi, cei care locuim în Patria noastră, în Moldova, noi simţin deficitul de un astfel de patriotism sănătos pentru propria ţară. Suntem datori să redescoperim pentru noi înşine Moldova. Să învăţăm a ne iubi ţara, fiindcă noi avem destule motive de mândrie. Fiecare dintre noi trebuie să-şi asume o parte din responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în ţară”, a declarat şeful statului.

Potrivit lui, „fiecare la locul său trebuie să-şi facă lucrul cât se poate de bine, doar aşa vom reuşi să depăşim criza politică şi cea economică, ţara va începe să se dezvolte, vom putea opri emigrarea cetăţenilor”. 

„La întâlnirile mele cu cetăţenii am ajuns la constatarea că una dintre cele mai grave probleme ale Republicii Moldova este exodul populaţiei. Iată de ce, ca preşedintele ales de popor, principala mea preocupare a fost şi va fi restabilirea încrederii cetăţenilor în propria ţară, în Moldova”, a spus preşedintele.

Igor Dodon a mai adăugat că trebuie să păstrăm în ţară buna înţelegere între cetăţeni: „Trebuie să ne consolidăm societatea, trebuie să facem acest lucru în numele viitorului ţării noastre, în numele copiilor noştri. În calitate de preşedinte, acesta este unul dintre obiectivele mele principale pentru anul 2018”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite