România şi Ucraina, scoase din joc de Dodon: „Cei mai apropiaţi prieteni ai Republicii Moldova sunt Rusia şi Turcia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon şi-a ales amicii, iar vecinii Moldovei nu se regăsesc printre ei. Şeful statului a declarat în seara de sâmbătă, 19 august, la Comrat, acolo unde a sărbătorit alături de ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Farit Muhametşin, şi başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, ziua proclamării aşa-numitei Republicii Găgăuzia (republică separatistă, autoproclamată între anii 1990-1994), că prietenii Moldovei sunt Rusia şi Turcia.

Dodon a ţinut un discurs de pe scena din centrul oraşului Comrat în faţa a mii de oameni, veniţi la un concert dedicat zilei oraşului Comrat şi zilei proclamării „Republicii Găgăuzia”.

Preşedintele şi-a început speech-ul mulţumind celor doi ambasadori prezenţi la eveniment, cel al Rusiei şi cel al Turciei.

„Nu întâmplător anume aceşti doi ambasadori sunt alături de noi în seara asta. Eu cred că toţi sunt de acord că cei mai apropiaţi prieteni pentru Găgăuzia şi pentru Republica Moldova sunt Rusia şi Turcia. Sunteţi de acord?”, a întrebat Dodon mulţimea, care a răspuns afirmativ.

Igor Dodon a declarat că Găgăuzia a făcut „un pas foarte important” 27 de ani în urmă, când şi-au autoproclamat republica: „Da, cineva vă critică, dar nu atrageţi atenţia, căci şi eu sunt criticat. Critică cei care nu doresc păstrarea statului nostru, însă noi suntem obligaţi să apărăm Moldova. Moldova e puternică numai dacă suntem împreună”.

În stilul său caracteristic, şeful statului a spus că va da o replică dură celor care vor să lichideze statalitatea Moldovei. 

„Sunt convins că la anul (referindu-se la alegerile parlamentare din 2018) vom fi din nou împreună împotriva celor care vor să distrugă viitorul copiilor noştri. Voi fi alături de poporul găgăuz”, a subliniat preşedintele.

Dodon a reiterat faptul că fără un parteneriat strategic cu Rusia, Moldova nu are viitor. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite