„România nu a depăşit ambiţiile imperiale”. Krasnoselskii, surprins că ziua de 27 martie a fost declarată sărbătoare naţională la Bucureşti VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, se arată surprins de votul Parlamentului de la Bucureşti din 14 martie, prin care ziua de 27 martie a fost declarată sărbătoare naţională - Ziua unirii Basarabiei cu România. Potrivit lui, în acea zi istorică România a ocupat Basarabia, fapt ce l-a nedumerit şi mai mult atunci când inclusiv unii politicieni de la Chişinău au încercat să promoveze sărbătoarea.

 „Din nefericire, în timpurile noastre au loc unele evenimente care pun la îndoială faptele eroice ale soldatului sovietic. De exemplu, o decizie foarte surprinzătoare a fost cea a Parlamentului României de a declara sărbătoare naţională ziua de 27 martie 1918. Ziua ocupaţiei Basarabiei de către Regatul României. Se pare că România nu a depăşit ambiţiile imperiale. Însă e bizară dorinţa politicienilor moldoveni de a declara la fel ziua de 27 martie 1918, sărbătoare naţională. O zi a ocupaţiei Basararabiei de către România. Probabil este singurul exemplu în istorie când statul tinde să sărbătorească propria ocupaţie. Nu este altceva decât o reviziuire a istoriei”, a declarat Vadim Krasnoselskii în cadrul unui eveniment dedicat împlinirii a 73 de ani de la eliberarea Tiraspolului de forţele româno-fasciste.

Amintim că marţi, 14 martie, Parlamentul de la Bucureşti a votat pentru ca ziua de 27 martie să fie declarată sărbătoare naţională - Ziua unirii Basarabiei cu România.

Acţiunea Bucureştiului a fost criticată de Partidul Socialiştilor. Aceştia au declarat că „decidenţii politici de la Bucureşti nu încetează să privească Republica Moldova ca pe o fostă şi o viitoare anexă teritorială la România Mare. Decizia Parlamentului României de a vota ziua de 27 martie – ziua anexării Basarabiei la România – zi naţională, e o dovadă că isteria unionistă nu s-a temperat”.

Exemplul Parlamentului de la Bucureşti de a declara ziua de 27 martie, sărbătoare naţională - Ziua Unirii Basarabiei cu România, a fost preluat şi de Chişinău. Fracţiunea Partidului Liberal din Moldova a înregistrat în Parlament joi, 16 martie, o iniţiativă legislativă în acest sens.

Potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii, autorii iniţiativei legislative propun inclusiv modificarea Codului Muncii, ca data de 27 martie să fie declarată zi de odihnă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite