Rogozin atacă din nou: „Moldovenii vor fi lacheii din tinda UE. Vor aduce papucii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Rogozin le-a promis transnistrenilor că nu-i va lăsa în voia sorţii FOTO: novostipmr.com
Dmitri Rogozin le-a promis transnistrenilor că nu-i va lăsa în voia sorţii FOTO: novostipmr.com

După ce a trecut Nistrul, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a reluat atacurile la adresa Republicii Moldova în contextul parafării Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, care urmează să aibă loc în noiembrie, la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius.

„Parafarea şi semnarea Acordului de Asociere la UE este, de fapt, dreptul de a vă afla în predbannik (n.r. antreu în baia rusească). Asta nu înseamnă în niciun caz că veţi fi lăsaţi să intraţi în saună să vă încălziţi. Veţi pregăti papucii pentru cei care au dreptul să facă baie cu aburi, îi veţi înveli cu plapuma flauşată etc. În principiu, este o posibilitate de a face parte din service-ul UE“, a declarat la Tiraspol reprezentantul preşedintelui Putin pentru regiunea transnistreană.

Rogozin şi-a repetat ideea că în drumul său spre UE Moldova ar putea pierde „vagonul transnistrean“, de aceea Chişinăul ar trebui să consulte Tiraspolul înainte de a parafa acordul. „În caz contrar, vor apăra două realităţi economice distincte: Transnistria şi Republica Moldova. Este important ca Moldova să înţeleagă că circa 700.000 de moldoveni lucrează în prezent în Federaţia Rusă, cu mult mai mulţi decât cei care au ales posibilitatea să câştige în ţările UE“, a adăugat vicepremierul rus.

El a remarcat că Transnistria se află într-o situaţie complicată, un fel de izolare economică, de aceea Guvernul Federaţiei Ruse va discuta cu Tiraspolul tot ce ţine de schimbarea statutului Republicii Moldova după summitul de la Vilnius. „Nu vă vom lăsa în voia sorţii!“, a promis oficialul rus.  

La Tiraspol, Dmitri Rogozin a pus împreună cu liderul separatist Evgheni Şevciuk prima piatră la temelia unei clinici de pediatrie, care urmează să fie construită la Tiraspol din contul ajutorului oferit de ruşi prin asociaţia „Integrarea euroasiatică“. 

rogozin sevciuk

De asemenea, cei doi au vizitat universitatea din Tiraspol, care a fost dotată, prin acelaşi program, cu computere şi unde urmează să fie construit un bloc nou pentru facultatea  de medicină. În calitate de doctor în filosofie, Rogozin a ţinut o prelegere şi a fost distins cu titlu de profesor de onoare.

rogozin doctor
Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite